Koijärven LukuKissa

LukuKissan tarina

P8300078.JPG

Minä olen Kissa, Pikkuinen Kivinen Kissa. Pikkuinen Kivinen Kissa Koijärveltä, eli Koijärven kissa. Ainakin luulen niin. Viime vuonna kuulin sellaista laulua täältäpäin, missä laulettiin kissasta, joka osasi tehdä kaikkea, häntä pystyssä. Se aiheutti vatsanpohjassani ihanaa kutinaa ja purinaa, niin kai minä sitten Koijärvenkissa olen. Minut löydettiin Koijärven koulu-päiväkodin pihalta. Ensin olin vähän ujo ja arka, mutta lapset pitivät minua sylissä ja silittivät ja hoitivat, niin lopulta uskalsin tulla sisälle. Jouduin kylpyyn, en oikein välittänyt siitä, mutta minulle kerrottiin, että jos haluan tulla sisälle, niin tassut pitää pestä puhtaiksi…

Kun olin ollut hetken sisällä, niin korvani tulivat paremmin näkyviin. Korvani kasvoivat, että voisin paremmin kuulla satuja. Silmäni, jotka myös rupesivat sisällä näkemään paremmin, huomasivat, että Pellava-luokan seinälle oli kasvamassa lukutoukka. Ajatus satujen kuulemisesta sai häntäni pörhistymään. Ihanaa! Saisin kuulla paljon satuja, tarinoita, loruja, juttuja,….

Nyt olen saanut tehtäväkseni lähteä eskarilaisten matkassa käymään heidän kodeissaan. Minä olen helppo vieras, minulle ei tarvitse keittää kahvia tai paistaa pullaa. Oikeastaan en tarvitse ruokaa ollenkaan (Saa minua silti ruokkia, muikut ja silakat ovat suurinta herkkuani, ja mustatorvisienikeitto. Ja kermaleivokset, niitä en voi mitenkään vastustaa.) Mutta minulle täytyy lukea. Ei ole mitään väliä, mitä minulle luetaan, kunhan luetaan: satuja, loruja, sanomalehtiä, tietokirjoja, ihan mitä vaan! Ja siitä pitää kirjoittaa päiväkodille sähköpostia: edes kirjan nimi ja lukuhetkestä kuva. Saa tietysti kertoa enemmänkin, että mitä kaikkea minun kanssani on puuhattu. Päiväkodin aikuiset ovat luvanneet siirtää tarinat pedanettiin kaikkien luettavaksi. Odotan lukumatkailua jo ihan innoissani! Eikä minulla ole kiirettä, voin yöpyä kylässä vaikka useamman yön, että varmasti kuulen hyvän sadun (viikossa alan jo kovasti ikävöidä päiväkodille). Mutta minut pitää laittaa omaan koppaani nukkumaan, sillä muuten nukun huonosti. Nähdään kohta!!!

Se sähköpostiosoite on koijarvenpk@forssa.fi

Lukukissan vieraskirja

Lukukissan kahdeksas vierailu

Olen kuunnellut lukukissan kanssa, kun äiti lukee meille Harry Potteria. Olen katsonut lukukissan kanssa karttapalloa ja luontokirjaa. Lukukissa on nukkunut sänkyni jalkapäädyssä, omassa pikku korissa. T: Mila

20171121_193231(1).jpg

Lukukissan seitsemäs vierailu

Lukukissa vierailu oli oikein onnistunut. Aluksi se ystävystyi lukuketun kanssa joka oli muutaman päivän meillä myös vierailulla, kunnes lähti seuraavaa ketunpoikaa ilahduttamaan. Lukukissa nukkui kopassaan Minean sängyn vieressä ja kävipä se myös yökylässä mammallakin. Luimme vierailun aikana useita jouluaiheisia kirjoja sekä Tatu ja Patu Helsingissä.
Hyvää jatkoa lukukissalle!
Terveisin Minea perheineen

Lukukissan kuudes vierailu

Lukukissa oli hyvässä hoidossa syysloman ajan tällä meillä. Hän nukkui lähes koko ajan Sulon sängyn vieressä lattialla lelukorissa. Siitä oli hyvä kuunnella satuja jotka olivat mm. PupuTupuna seikkailee sekä Aku Ankan paksu kirja.
Antoisia satuhetkiä muillekin, toivottaa Sulo ☺

Koijärven Kissan viides vierailu

Lukissa vieraili Pihlan luona viikon ajan, retki sujui hyvin. Kissa nukkui
Pihlan sängyn vieressä omassa korissaan. Pihla ja kissa kuulivat iltaisin mm.
Koiramäen lapset kapungissa sekä Koiramäen talvi-kertomuksia. Lisäksi Aku
Ankkaakin luettiin.

Terveisin Pihla ja vanhemmat

Koijärven Kissan neljäs vierailu

Illalla Katriina keinutteli lukukissan kanssa ulkona ja leikitteli leikkimökissä. Nukkumaan mentäessä lukukissa kuunteli iltasatua Annasta ja Elsasta yöpödällä omassa korissaan.
Terv. Katriina