Historia

Maailmalla tapahtuu: Ajankohtaiset asiat -kurssi.

Historia/yhteiskuntaoppi, 1 tunti.

Maailmankylässä on aina paljon menossa ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kaukaisimmatkin tapahtumat uutisoidaan lähes reaaliajassa. Saattaa tuntua, että infoähky uhkaa ja tietotulva uuvuttaa. Silmien ja korvien sulkeminenkaan tai tynnyriin sulkeutuminen eivät kuitenkaan ole kovin realistisia, eikä toimiviakaan strategioita. Nykyhetken ymmärtäminen ja tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen edellyttävät meiltä laajaa yleissivistystä ja tietoa siitä missä mennään. Jokaisen kansalaisen oikeuksiin ja velvollisuuksiin kuuluu seurata uutisia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Viihde ja julkimot kiinnostavat, mutta on muutakin tärkeää. Uutisia tulisi seurata jatkuvasti ja laaja-alaisesti. Pitäisi siis lukea muutakin kuin urheilusivut. :) 

Mitä kurssilla tehdään?

 Kurssilla seurataan maailman tapahtumia ja viikottaista uutisvirtaa. Lähteenä käytetään kouluun tilattuja sanomalehtiä, netin uutissivustoja yms. Voidaan katsoa myös netistä ajankohtaisohjelmia. Tehdään viikottainen uutiskatsaus ja tutustutaan vähän perusteellisemmin suurimpiin ja tärkeimpiin uutistapahtumiin.
Merkittävimpiin aiheisiin voidaan tutustua vähän laajemminkin ja tehdä esim. pieni esitelmä teemasta. Kurssilla pyritään siis taustoittamaan tapahtumia ja perehtymään vähän syvällisemmin ilmiöihin päivän uutisotsikoiden takana. 
 
Kurssin arvointi ja tavoite

Koska kurssilla on vain yksi viikkotunti, niin numeroarvostelua ei ole. Viime kädessä kurssin tavoite on lisätä opiskelijoiden kiinnostusta/valmiuksia maailman tapahtumien seuraamiseen. Tarkoituksena on myös lisätä yleissivistystä ja parantaa oppilaitten mahdollisuuksia aktiiviseen kansalaisuuteen. Maailma olemme me kaikki ja on parempi mitä usempi tietää, vaan ei luule, miten asiat ovat.