Syksyn 2020 yo-kirjoitukset

Sitova ilmoittautuminen syksyn 2020 yo-kokeisiin

 

Jos aiot osallistua syksyllä 2020 yo-kokeeseen, noudata seuraavia ohjeita.

On ehdottoman tärkeää, että päivität Wilmassa olevan oman henkilökohtaisen yo-suunnitelmasi, jonka perusteella teet ilmoittautumisesi.

Muista, että

  • ylioppilastutkinto on suoritettava enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana. Tutkinnon suorittaminen alkaa, kun ilmoittaudut ensimmäisen kerran pakolliseen tai ylimääräiseen kokeeseen.
  • tutkintoon kuuluu vähintään neljä Äidinkielen ja kirjallisuuden koe on kaikille pakollinen. Voit valita lisäksi kolme muuta pakollista koetta seuraavien neljän kokeen joukosta: toisen kotimaisen kielen koe, yksi vieraan kielen koe, matematiikan koe ja yksi reaaliaineen koe.
  • pakollisiin kokeisiin tulee sisältyä vähintään yksi pitkän oppimäärän koe. Voit lisäksi sisällyttää tutkintoosi yhden tai useamman ylimääräisen kokeen.

Koronavirustilanteen vuoksi ilmoittautuminen tapahtuu kokonaan sähköisesti.

Mikäli olet tällä hetkellä Forssan yhteislyseon opiskelija, ilmoittaudut Wilman kautta. Valitse Lomakkeet -kohdasta Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 4.5.2020 ja päättyy perjantaina 15.5.2020.

Huomioitavia asioita ovat:

  • kirjoitusajankohta, valitse 2020S
  • kokelaslaji (yleensä 01, varsinainen kokelas)
  • kirjoitettava aine ja sen taso lyhyt / pitkä
  • onko aine pakollinen vai ylimääräinen

Huom! Nämä päätökset ovat sitovia eikä niitä voi enää myöhemmin muuttaa.

Kun olet tehnyt ilmoittautumisesi Wilmaan, lähetä välittömästi Wilma-viesti omalle opinto-ohjaajallesi. Hän vahvistaa ilmoittautumisesi ja lähettää sinulle vahvistusviestin Wilmassa. Kuittaa vielä, että olet lukenut sen.

Tämän jälkeen rehtori siirtää tiedot Ylioppilastutkintolautakunnalle.

Mikäli olet kaksoistutkintolainen / et ole enää koulun opiskelija ja haluat uusia jonkun kokeen tai täydentää tutkintoasi, lähetä sähköpostissa osoitteeseen arja.laajalehto@edu.forssa.fi tai nana.pirhonen@edu.forssa.fi vastaavat tiedot kokeesta, johon haluat osallistua. Muista merkitä oikea kokelaslaji riippuen tilanteestasi. Lisäksi nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Saat samalla tavoin vahvistuksen ilmoittautumisesta sähköpostiisi.

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumiseesi liittyen, ole yhteydessä ensisijaisesti omaan opinto-ohjaajaasi.

YTL: Tietoa kokelaille: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille.
Keväällä 2020 kirjoittanut: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/940-kevaan_2020_ylioppilastutkinnon_tulosten_julkistaminen