Koulurakennus

Saapuminen Forssan yhteislyseoon

 • Yhteislyseo on Forssan keskustassa Hämeentien ja Yhtiökadun kulmassa, parin sadan metrin päässä linja-autoasemalta.
 • Kirjoita navigaattoriin Hämeentie 29 Forssa, sillä navit eivät tunne vieläkään Lyseokatu 2 -osoitetta.
 • Koulun P-paikka on Prisman ja koulun välissä. Tapahtumapäivinä on koulun hiekkakenttä myös P-paikkana. Pysäköinti on ilmaista.
 • Monitoimisali on Prisman puoleisessa päässä. Jugendsali on Hämeentien puoleisessa päässä, toisessa kerroksessa.
 • Ruokala on funkkisosan pohjakerroksessa.
 • Koulun kotisivut

Forssan yhteislyseo

Forssan yhteislyseo vietti 23. lokakuuta 2009 110-vuotisjuhlia! Lyseo onkin vanhin suomenkielinen maaseutuoppikoulu ja -lukio. Upeasti kunnostetun lyseon avajaisia ja avoimia ovia vietettiin 14.10.2011. Lyseo on nyt viihtyisä ja nykyaikainen lukio!

Forssan yhteislyseo on seutukunnallinen lukio. Lukion toimintaa ohjaa johtokunta, jossa on edustajia Humppilasta, Jokioisista, Tammelasta ja Forssasta. Johtokunnan puheenjohtaja on forssalainen Tuulia Nieminen.

Lyseon kurssivalikoima on poikkeuksellisen runsas. Tarjolla on noin 250 erilaista kurssia, joten lukiomme kurssitarjonta on Suomen suurimpia. Kurssien määrää lisää yhteislyseon iltalinjan kurssit sekä yhteistyöoppilaitosten tarjoamat kurssit.

Laaja kurssivalikoima antaa mahdollisuuden erikoistua lähes mihin oppiaineeseen ja opintosuuntaukseen tahansa. Reaaliaineissa on paljon valinnaisia kursseja.

Lukiossa opetettavia kieliä ovat englanti, ruotsi, saksa, ranska, espanja,venäjä ja italia. A-tasoisena voit opiskella englantia, saksaa ja ranskaa.

Matematiikan, fysiikan ja kemian kursseja voi valita yhteensä 36. Äidinkielessä ja kirjallisuudessa on paljon kirjoittamisen syventäviä ja soveltavia kursseja, esimerkiksi mediakurssi.

Monipuolinen ja korkeatasoinen taideaineiden opetus toteutuu ilmaisutaidossa, kuvaamataidossa ja musiikissa.

Kuvataiteessa ja liikunnassa voi suorittaa lukiodiplomin. Liikunnan kursseja on runsaasti, osa kursseista järjestetään yhteistyössä Forssan urheiluseurojen kanssa. Lukiossa toimii Urheiluakatemia.

Kansainvälisyysprojektit

Kansainvälisiä kontakteja on hyvä solmia nuoresta asti. Olemme järjestäneet aiheesta kursseja ja niihin liittyviä ulkomaanmatkoja. Lukuvuoden ohjelmassa on seuraavat projektit:

 • Viron kieli ja kulttuuri, tutustumismatka ja opiskelijavierailut Tarttoon
 • Antiikin kurssi, matka Italiaan tai Kreikkaan.
 • Comenius-hankkeita
 • Kenia-hanke
 • Ranskalaisen,saksalaisen ja tsekkiläisen yhteistyökoulun kanssa on oppilasvaihtoa

Oppilaskunnan toiminta

Oppilaskunta toimii vireästi. Perinteiset lukiokulttuuriin kuuluvat juhlat, kuten vanhojen tanssit, ovat monen mielestä lukion käynnin kohokohtia.

Oppilaskunnan aktiivit vaikuttavat Suomen Lukiolaisten Liiton ja sen Varsinais-Suomen piirin kautta Suomen lukiolaisten oloihin.

Päivitetty 31.1.2017