Me, my school & my country

Me, my school & my country

Yhteinen Kahoot-kysely

19.1.2016
Tänään teimme uuden kokeilun kumppanikoulujemme kanssa. Pelasimme kaikki yhdessä samanaikaisesti Kahoot-visailua, jossa oppilaat muistelivat oppimiaan tietoja muista maista. Homma toimi hienosti! Viron koulun opettaja, Pille Kaisel, lähetti meille muille kutsun liittyä zoom us - meeting "tapahtumaan". Saimme klo 12 yhteydet kuntoon ja sitten saimme sitä kautta jaettua Pillen omalla koneellaan pyörittämän Kahoot-visan luokkiemme älytauluille kaikkien oppilaiden nähtäväksi. Jokaisella oppilaalla oli käytössä oma tablet-laite, jolla he vastasivat mahdollisimman nopeasti taululle esiin tulleisiin kysymyksiin. Valinta tapahtuu monivalintana eli pitää valita oikea annetuista neljästä vaihtoehdosta. Pisteitä saa kukin sitä enemmän mitä nopeammin ja oikein vastaa. Kaikki sujui hienosti niin pitkälle kuin vielä kolme kysymystä 51:stä oli jäljellä. Sitten yhtäkkiä kaikkien yhteys katkesi. Syyksi paljastui se, että zoom us- istunnon maksimipituus oli ollut 40 minuuttia ja me käytimme yhteyttä alkuvalmisteluihin ja itse kyselyyn liian pitkään. No, hieno kokemus meille kaikille kuitenkin jäi ja lupasimme tehdä vastaavanlaisia kyselyitä projektimme jokaisen jakson päätteeksi. Seuraavaksi vain muistamme vähentää kysymysten määrää ;) .

image.jpeg

Videoyhteyksiä ulkomaille

Viimeisellä kouluviikolla olimme yhteyksissä ulkomaille. Erasmus+ -kumppanikoulujen kanssa oli päätetty pitää ns. videoneuvottelut vielä ennen joulua. Harjoittelimme uuden iPad-sovelluksen, Zoom Us, käyttöä tässä yhteydessä. Tämä sovellus osoittautuikin erittäin helppokäyttöiseksi. Olimme juuri saaneet luokkaan AppleTV:n, joten pystyin heijastamaan tablet-näytön kuvan älytaululle niin, että kaikki näkivät hyvin, keitä vastapuolella puhui.

Ke 16.12.2015
Keskiviikkona oppilaat aloittivat keskustelun espanjalaisten oppiladen kanssa. Alussa oltiin kovin ujoja ja arkoja sanomaan mitään, mutta pikku hiljaa rohkaistuttiin käyttämään omia englannin kielen taitoja. Se ainakin kävi selville, että espanjalaiset rakastavat jalkapalloa!
Ensimmäisen keskustelutuokion jälkeen valmistauduimme sitten hiukan paremmin seuraavia taaamisia varten, Oppilaat kirjoittivat paperille valmiiksi ylös kysymyksiä, joita he halusivat toisilta kysyä ja miettivät myös omia vastauksiaan näihin kysymyksiin.

To 17.12.2015
Torstaina otimme videoyhteyden ensin Kreikkaan, tarkemmin sanottuna Kreetalle. Siellä he nauttivat yli 20 asteen lämmöstä ja meillä oli nollakeli ja ulkona satoi lunta/räntää. Oli kuitenkin hienoa voida näyttää kreikkalaisille kuvaa koulupihan lumisesta maisemasta. Keskustelu kreikkalaisten kanssa sujui jo paljon paremmin ja paljon puhuttiin oppilaiden lemmikeistä ja harrastuksista.
Iltapäivällä otimme yhteyden Turkkiin, Aydeniin, jossa niin ikään paistateltiin auringon lämmössä. Samoilla kysymyksillä jatkettiin turkkilaisten kanssa ja aika moni meidän oppilaista uskaltautui jo itse hetkeksi puhumaan englantia. Myös alaluokkalaiset kävivät esittämässä oman tehvehdyksensä turkkilaisille. Tästä on hyvä jatkaa kevätlukukaudella eteenpäin. Motivaatiota englannin kielen opiskeluun tuli varmasti reilusti enemmän.
image.jpeg