80-vuotisjuhlavuosi

Ylläpitäjäyhdistys ja opisto 80 vuotta

Opiston johtokunta päätti, että yhdistys jakaa juhlavuonna 2018 stipendejä. Varat ovat peräisin Elsa Volasen muistorahastosta. Stipendit ovat suuruudeltaan 100-700 euroa. Stipendit on tarkoitettu opiston eri ryhmille. Opisto kannustaa ryhmiä järjestämään Toimelan/opiston 80-vuotisjuhlien merkeissä konsertteja/näyttelyitä tai muita tapahtumia. Stipendivaroista voidaan maksaa esim. palkkioita, tilakuluja, materiaaleja. Hakemuksissa tulee perustella ja eritellä kulut. Ryhmän tulee huolehtia omien tilaisuuksiensa järjestelyistä, sopimuksista, hankinnoista, luvista, tiedottamisesta ja muusta. Lisätietoja antaa rehtori Minna Prunnila.

Stipendejä on jaettu 6.6. mennessä seuraavasti:

Toimelan lausuntaryhmälle esityksen valmistelua varten: Ryhmän matinea JOHAN NYT ON KUMMA pidettiin Rikhardinkadun kirjastossa 22.4.2018.
Kiitämme tästä ja ryhmän monista esityksistä vuosien varrella. Kiitämme opettaja Eilakaija Sippoa ansiokkaasti työstä ryhmän ohjaajana. Toiminta jatkuu syksyllä 2018, uutena opettaja aloittaa Eero Ojala.

Opiston värikylpykurssien näyttelyä varten: Näyttely pidettiin 24.-29.5. kahvila Fleuristessa Uudenmaankadulla.

Opettaja Katri Silolahden ja pop-jazz-ryhmän jäsenen Henry Haapasen ideoimaa esitystä varten: Odotettu keikka OMIN SANOIN pidettiin Oluthuone Lehdossa 6.6.2018. Tarjolla oli tunnettuja biisejä, käännöksiä ja sanoituksia Henkan kynästä.

Snellmanin ala-asteen oppilaille: Opisto kannustaa stipendellä oppilaiden harrastuneisuutta.
Kiitämme koulua pitkäaikaisesta monipuolisesta yhteistyöstä. Koulun leirikoululuokka on jo useita vuosia järjestänyt kahvitusta koulun ala-aulassa opiston lukukausien aikana. Se osoittaa kiitettävää yritteliäisyyttä ja tekemisen meininkiä.

Opiston kevätjuhla järjestettiin juhlavissa merkeissä Snellmanin ala-asteen koulun juhlasalissa 18.4.2018. Opettaja Katri Silolahti vastasi ohjelman koostamisesta ja toimi juontajana tilaisuudessa. Tarjosimme yleisölle kakkukahvit. Perinteisen Jussin pokaalin sai tänä vuonna opiskelija Päivi Elonen, joka avasi juhlapäivänä opiskeluhistoriaansa blogikirjoituksessaan.

Opisto järjesti 30.5.2018 Tulevaisuusseminaarin, jonka yhteydessä Toimela ry lahjoitti palstapuutarha-alueella sijaitsevat mökit ja rakennukset Toimelan palstapuutarhayhdistykselle. "Mökit ovat nyt niiden, joille ne kuuluvat." eli jatkossa viljelijät pitävät huolta mökeistä ja hyödyntävät niitä toiminnassaan. Opisto järjestää edelleen kurssejaan palstapuutarhalla eli Toimela Brass jatkaa harjoituksiaan ruusupuskien katveessa, samoin mehiläispesistä pidetään huolta ja uusia innokkaita mehiläishoitajia koulutetaan.