Opisto esittäytyy

Tervetuloa kursseille opiskelemaan ja harrastamaan

Etelä-Helsingin kansalaisopisto on kaikille avoin kaupunkiopisto, joka tarjoaa opiskelu- ja harrastuskursseja Etelä-Helsingin sydämessä. Vuosittain järjestämme lähes 300 kurssia, joilla on yli 4000 osallistujaa. Opetusainealueitamme ovat liikunta, tanssi, kielet, musiikki, kulttuuri ja sanataide, kuvataiteet, kädentaidot, valokuvaus, vesiliikenne, luonto ja ympäristö sekä kurssit senioreille, lapsille ja nuorille. Suosittuja kursseja ovat mm. jooga, pilates, zumba, espanja ja italia, pianonsoitto, oopperapiiri, grafiikka, mehiläistarhaus ja vauvojen värikylvyt.

Opetusta järjestetään pääasiassa Isolla Roobertinkadulla, Laivurinkadulla, Albertinkadulla ja Punavuoren-kadulla. Kurssit ovat kohtuuhintaisia ja opiston opettajat kokeneita aikuiskouluttajia.

Helsingissä toimivat kansalaisopistot
Etelä-Helsingin kansalaisopisto on yksi viidestä helsinkiläisestä kansalaisopistosta. Kaksi niistä on kunnallisia: Helsingin suomenkielinen työväenopisto ja Helsingfors arbetarinstitut. Kolme kansalaisopistoa, Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Helsingin aikuisopisto ja Kalliolan kansalaisopisto, ovat yksityisiä. Yksityiset opetuksen järjestäjät ovat yleishyödyllisiä yhteisöjä, jotka eivät lain mukaan jaa voittoa omistajilleen. 

Kansalaisopistojen toiminnan perustana on laki vapaasta sivistystyöstä. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää oppilaitosten ylläpitämisluvat. Kansalaisopistot saavat lakisääteistä valtionosuutta.

Opiston ylläpitäjä
Kansanvalistusseura sr toimii Etelä-Helsingin kansalaisopiston ylläpitäjänä 1.1.2020 alkaen.

Laatujärjestelmä
Etelä-Helsingin kansalaisopiston toiminta perustuu kehittämiseen ja jatkuvaan parantamiseen. Opiston laatujärjestelmä Common Assessment Framework (CAF) yhtenäistää toiminnan ja varmistaa vaikuttavuuden, eettisyyden ja kestävän kehityksen periaatteiden toteutumisen.

Toimikunta
Pekka Sauri, professori (puheenjohtaja)
Jari Koivisto, ent. rehtori (varapuheenjohtaja)
Minna-Sisko Mutanen, opettaja
Klarika Sander-Komulainen, opettaja
Ismo Suksi, neuvotteleva virkamies
Erkki Takatalo, kouluttaja
Paiju Tyrväinen, päällikkö