Opettajaesittelyt

Mäkinen, Heli

ETKO_Heli_Mäkinen.jpg
Heli Mäkinen
valmistui kuvataiteilijaksi Sydneyn National Art Schoolista vuonna 2001 ja kuvataideopettajaksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2015.

Hän on vuodesta 1999 alkaen osallistunut maalauksillaan ja sittemmin tila-ja ympäristötaideteoksilla lukuisiin ryhmänäyttelyihin sekä pitänyt yksityisnäyttelyitä. Hän on työskennellyt taiteen tuntiopettajana useissa vapaan sivistystyön oppilaitoksissa sekä opettanut kuvataidetta museoiden, kulttuurikeskusten sekä eri taideyhdistysten ja järjestöjen työpajoissa ja kursseilla. Turvapaikanhakijoille, ikäihmisille ja päiväkotilapsille suunnattujen yhteisötaideprojektien ohjaamisen kautta hän on päässyt myös työskentelemään monialaisten ja monikulttuuristen ryhmien kanssa.

Australiasta hankittu taidekoulutus on vaikuttanut Helin työskentelyyn sekä taiteilijana että opettajana. Nykyinen sielunmaisema löytyy aavikoiden sijaan pohjoisesta luonnosta. Helin elämässä tärkeintä on perhe, luonto sekä kulttuuri eri muodoissaan. Vapaa-ajalla hän suuntaan mielelläni kotikaupunkia Helsinkiä ympäröiviin metsiin tai saaristoon. Heli harrastaa myös kuorolaulua, perinnelaivoja, avantouintia ja melontaa. Taiteessa häntä kiinnostavat taiteen ja tieteen välinen vuoropuhelu sekä ympäristöön ja ekologisuuteen liittyvät teemat.

Helin motto: ”Taiteessa ei voi tehdä virheitä!”