Opettajaesittelyt

Bremer, Sari

ETKO_Sari_Bremer.jpg

Sari Bremer
valmistui 2001 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian taidegrafiikan osastolta. Hän toimii aktiivisesti taiteilijana ja pitää yksityisnäyttelyitä ja osallistuu ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Sari on opettanut metalligrafiikkaa vuodesta 2001 ja vuodesta 2011 Etelä-Helsingin kansalaisopistossa, kun hän perusti opistoon grafiikkatyöpajat.

Sarin tunneilla vallitsee rento, intensiivinen ja positiivinen tekemisen meininki. Luova ja monivaiheinen prosessi tekee tekniikasta aina yhtä jännittävää sekä ammattilaiselle että harrastajalle. Joskus määränpäähän pääseminen vaatii vain pitkäjänteistä työskentelyä.

Sarin motto opettajana onkin: ”Tiedän, että onnistut, vaikka sitä itse joskus epäilisit.”

Oppilaat antavat kurssista ja opetuksesta parhaan arvosanan (5).

Eskelinen, Päivi

ETKO_Päivi_Eskelinen.jpg
Päivi
Eskelinen on valmistunut Turun piirustuskoulusta kuvataitelijaksi 1986 ja filosofian tohtoriksi 2013 Helsingin yliopistosta pääaineenaan italialainen filologia.

Päivi osallistuu aktiivisesti näyttelyihin ja on toiminut oman uransa ohella kuvataideopettajana Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskuksessa vuodesta 1995, Helsingin kesäyliopistossa vuodesta 2012, Helsingin Aikuisopistossa vuodesta 2013 ja Etelä-Helsingin kansalaisopistossa vuodesta 2015.

Opistomme akvarellikurssilaisten palautteet ovat palkitsevia ja puhuvat paljon puolestaan. ”Kurssi on vastannut kaikin tavoin hienosti odotuksiani, suosittelen.” Päivillä on hyvä ote kurssilla.” Osaava ja hyvin teoriaa ja tekniikkaa yhdistävä opetus.” ”Erittäin hyvin suunnitellut tunnit. Kiiiiiiiitos.”

Päivin ajatus: Elämä on monimutkaista, eikä kovin hyvin tiivisty mottoihin

Hokkanen, Nina

ETKO_Nina_Hokkanen.jpg
Nina Hokkanen
on joogan, jooga nidra meditaation ja TREn opettaja sekä urheiluhierontaan erikoistunut koulutettu hieroja. Hänen omaan harjoitukseensa ja elämätapaansa on kuulunut jooga ja meditaatio lähes 20 vuoden ajan.

Opetuksessaan hän haluaa korostaa kehon ja mielen erottamatonta yhteyttä sekä voimaa ja rentoutta sopivassa suhteessa tasapainon lähteenä. Ennen siirtymistään joogan ja hyvinvoinnin pariin hän työskenteli taloushallinnon esimies- ja asiantuntijatehtävissä.

Karlin, Marja

etko_marja_karlin_2.jpg
Marja Karlin opettaa tilkkutöitä Etelä-Helsingin kansalaisopistossa. Päivisin hän pitää huolen, että opiston asiat rullaavat. Toimistomme ei tulisi toimeen ilman häntä. Mutta iltaisin Marja pääsee painamaa poljinta ja käsiksi lempipuuhaansa. Jo lapsena alkanut kiinnostus kauniita kankaita kohtaan kulminoituu nykyään tilkkutöiden tekemiseen ja aiheen opettamiseen. Antaa Marjan kertoa oma tarinansa, joka on yhtä värikäs kuin tilkkutäkki.
"Rakastuin lapsena äidin silkkipuseroon niin paljon, että leikkasin siitä muutamia kauneimpia kukkia itselleni salaisen vihkoni sivuja koristamaan. En saanut teosta kiitosta, nuhteita kyllä. Silkit jäivät lapsuuteen, mutta kiinnostus kankaisiin säilyi. Mummo luopui ompelukoneestaan ja minä sain itselleni kulmien makeimmat farkkuasut. Valmistin itselleni muotivaatteet lehtien sivuilta ja myöhemmin vaatetin tyttäreni ja lähipiirin lapset. Käsillä tekemiseeni on liittynyt aina aimo annos luovuutta ja uusien tekniikoiden löytämistä. Ehkä juuri siksi tilkkutyöt ovat nyt lähimpänä sieluani, vaikka joskus sorrunkin sukkaparin neulomaan.."

Kellokoski, Nina

ETKO_nina_kellokoski.jpg
Nina Kellokoski
on valokuvaaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus mainos- ja lehtikuvauksesta. Nina teki aikoinaan rakkaasta harrastuksestaan itselleen ammatin ja vaihtoi hektisen business-maailman valokuvaukseen. Ninan kuvaustyyli on elämänmakuinen ja lämminhenkinen ja hän saa usein palautetta, että kuvauksissa on vieläpä hauskaa. Hän ohjaa ja tsemppaa ja käyttää valokuvan voimaa hyvinvoinnin edistämiseksi. Työpajoissa Nina yhdistääkin mindfulness-ohjaajan taitojaan ja terapeuttista kuvaamista. Hän myös opiskelee kognitiivista terapiaa ja kirjoittaa.

Alanvaihto kannatti, ainakin kun katsoo Ninan saamia palautteita ”Ihana kurssi, kiitos! Herätti ajatuksia miettimään tarkemmin kuvan tausta-ajatusta eikä vain nättiä kuvaa.” ”Ihana tehdä sellaisia juttuja, joita ei ole ennen tehnyt.” ”Ei mitään lisättävää, ei pois otettavaa, vahva päivä.” "Olet kyllä ihanan selkeäsanainen kouluttaja. Ja innostuksesi on tarttuvaa sorttia :-)"

Ninan ajatus: Inspiroidun ja innostun ihmisistä. Rakastan valokuvien merkityksellisyyttä.

Kivikoski, Laura

ETKO_Laura_Kivikoski.jpg
Laura Kivikoski
on sekä kasvatustieteen että filosofian maisteri sekä Sibelius-Akatemian korrepetition maisterikoulutusohjelmasta valmistunut musiikin maisteri. Tämän lisäksi hänellä on muusikon AMK tutkinto ja draamapedagogin pätevyys.

Laura toimii pianistina konserttilavalla ja lavan takana, laulajien harjoituttajana ja esiintyvänä taiteilijana sekä nykyään myös Etelä-Helsingin kansalaisopiston pianonsoiton ja säestyksen opettajana sekä oopperapiirin vetäjänä. Laura on toiminut korrepetiittorina l. harjoituspianistina mm. Sibelius akatemian, Aleksanterin teatterin, Helsingin Barokkiorkesterin, Kansallisoopperan sekä Opera Boxin produktioissa. Mahtuu pitkään uraan myös pestit niin musiikkikoulun rehtorina, musiikin lehtorina kuin Jyväskylän kansalaisopiston teatteritaiteen opettajana.

Aktiivisen ihmisen osaamisen lista on pitkä, samoin ura. Laura sanookin rentoutuvansa liikkeessä – pyöräillen, lenkkeillen ja matkustaen. Lasten mielestä parasta on se, että myös äiti tuulettuu mielellään vuoristoradassa.

Lauran motto: Musiikki antaa siivet!

Lepe, Hector

ETKO_Hector_Lepe.jpgHector Lepe on opiskellut kitaransoittoa Metropolian ammattikorkeakoulussa ja vuodesta 2015 Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. Hän muutti kitaroineen Meksikosta Suomeen 2012 ja on ilahduttanut Etelä-Helsingin kansalaisopiston opettajana vuodesta 2014. Hector soittaa erilaisissa kokoonpanoissa ja solistina sekä viihtyy opettajan työssään. ”Hepe on huippu tyyppi.” ” Todella hyvä kitaranopettaja, joka osaa kannustaa sekä motivoida!”, toteavat oppilaat.

Louhensalo, Anna

ETKO_Anna_Louhensalo.jpg
Anna Louhensalo
on filosofian maisteri (FM), pääaineena kotimainen kirjallisuus. Hän on lisäksi opiskellut luovaa kirjoittamista Kriittisen korkeakoulun kaksivuotisessa kirjoittajakoulussa.

Helsinkiläistynyt kirjoittaja, freelance-kustannustoimittaja ja kirjoittamisen opettaja on matkannut maailmalla ja tehnyt töitä värikkäissä ympäristöissä. Hän on opettanut suomen kieltä ylipistolla Keski-Venäjällä, kaitsenut lampaita Islannin nummilla ja ruokkinut samalla majatalon asukkaat sekä työskennellyt kirjallisuusjärjestössä Helsingissä.

Anna rakastaa paksujen kirjojen lukemista, rakastaa mennä sateella elokuviin. Harrastaa tavoitteellisesti astangajoogaa ja säästää rahaa omaan klarinettiin.

Makkonen, Inkeri

ETKO_Inkeri_Makkonen.jpg
Inkeri Makkonen
on kuvataiteilija. Kuvantekijä kaiken aikaa, niin kuin hän itse toteaa. Se on nykyään osa hänen elämäänsä siinä missä ruoanlaitto, syöminen, siivoaminen tai nukkuminen.

Inkeri on aikaisemmin työskennellyt koulutettuna viulunsoiton opettajana ja arkkitehtina. Ajatus maalaamisesta kuitenkin kiinnosti, melkeinpä vaivasi mieltä siinä määrin, että sitä oli kokeiltava. Kokeilusta tuli onneksemme pitkäaikainen. Inkeri on pitänyt näyttelyitä niin kotimaassa kuin ulkomailla ja osallistunut ympäristötaiteen tekemiseen. Inkerin sanat kiteyttävät kuvataiteilijan ja opettajan onnea: ”Tätä työtä tahdon tehdä elämäni loppuun. Tunnen olevani elossa.” Inkerin Innostus on selvästi tarttunut oppilaisiin. " Erinomainen ja innostava kurssi! Pätevä opettaja, kiitos hänelle! 

Inkerin motto: Elämä kantaa

Marjaranta, Jore

ETKO_jore_marjaranta.jpg

Jore Marjaranta on harrastanut joogaa vuodesta 2000. Hän kouluttautui hathajoogaohjaajaksi Coloradossa USA:ssa 2011 ja pätevöityi myös asahin ohjaajaksi lajin suomalaisen gurun opissa vuotta myöhemmin. Jore on vetänyt suosittuja asahi- ja joogakursseja Etelä-Helsingin kansalaisopistossa vuodesta 2015.

Monet muistavat Jore Marjarannan Leningrad Cowboysin laulusolistina sekä soolourastaan suomenkielisenä artistina. Mutta lahjakas monitoimimies, laulaja-lauluntekijänä on valloittanut myös liikkuvan yleisönsä. Näin opistolaiset toteavat hänen asahi- ja jooga-ohjauksestaan: ”Ohjaaja on sympaattinen ja hyvän ilmapiirin luova! ”Tunnit erinomaisia, kuntoa ja mieltäkin parantavia.” ”Ohjaus erinomaista, kannustavaa. Meillä on kaikilla tunneilla yhdessä mukavaa!”

Joren motto:
”Ei ole sellaista tekosyytä, ettei voisi pitää omasta kunnostaan huolta.”

Mäkinen, Heli

ETKO_Heli_Mäkinen.jpg
Heli Mäkinen
valmistui kuvataiteilijaksi Sydneyn National Art Schoolista vuonna 2001 ja kuvataideopettajaksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2015.

Hän on vuodesta 1999 alkaen osallistunut maalauksillaan ja sittemmin tila-ja ympäristötaideteoksilla lukuisiin ryhmänäyttelyihin sekä pitänyt yksityisnäyttelyitä. Hän on työskennellyt taiteen tuntiopettajana useissa vapaan sivistystyön oppilaitoksissa sekä opettanut kuvataidetta museoiden, kulttuurikeskusten sekä eri taideyhdistysten ja järjestöjen työpajoissa ja kursseilla. Turvapaikanhakijoille, ikäihmisille ja päiväkotilapsille suunnattujen yhteisötaideprojektien ohjaamisen kautta hän on päässyt myös työskentelemään monialaisten ja monikulttuuristen ryhmien kanssa.

Australiasta hankittu taidekoulutus on vaikuttanut Helin työskentelyyn sekä taiteilijana että opettajana. Nykyinen sielunmaisema löytyy aavikoiden sijaan pohjoisesta luonnosta. Helin elämässä tärkeintä on perhe, luonto sekä kulttuuri eri muodoissaan. Vapaa-ajalla hän suuntaan mielelläni kotikaupunkia Helsinkiä ympäröiviin metsiin tai saaristoon. Heli harrastaa myös kuorolaulua, perinnelaivoja, avantouintia ja melontaa. Taiteessa häntä kiinnostavat taiteen ja tieteen välinen vuoropuhelu sekä ympäristöön ja ekologisuuteen liittyvät teemat.

Helin motto: ”Taiteessa ei voi tehdä virheitä!”

Mäkinen, Milla

ETKO_Milla_Mäkinen.jpeg
Milla Mäkinen
on valmistunut Sibelius-Akatemiasta laulumusiikin osastolta pääaineenaan laulupedagogiikka. Opettamisessa Millaa kiehtoo erityisesti oppimisen prosessi ja oppilaan sen hetkisten tarpeiden tunnistamisen tärkeys.

“Luulin ennen, että kun tiedän paljon, tulen hyväksi laulunopettajaksi ja laulajaksi. Työ on opettanut, että jokaiselle laulutunnille on mentävä itse opettajana oppimaan lisää.”

Laulaminen on luovaa toimintaa. Se ohjaa kehon ja mielen yhteyden etsimisen äärelle. Tätä yhteyttä pääsee lähelle hengittämisen kautta. Hengitystekniikka onkin yksi mielenkiintoisimpia osa-alueita laulamisessa. Millalle rakkaimmat musiikkityylit ovat barokki ja bossa nova. 

Motto: “Terve ja ilmaisukykyinen lauluääni ei ole taikuutta, vaan tarkoituksenmukaisen harjoittamisen tulos.”

Ojajärvi, Minna

Minna Ojajärvi on liikunnanohjaaja, fysioterapeutti ja Etelä-Helsingin kansalaisopiston todellinen sykkeen nostattaja. 20 vuotta alalla toiminut Minna saa positiivisen vauhdikkaalla otteellaan liikkeelle niin uskolliset kuntojumppaajat kuin uuden lavatanssijumpan innokkaat pyörähtäjät. 

Ei uskoisi, että energisellä Minnalla riittää puhtia myös vapaa-ajalla liikkumiseen. Minnan intohimona on jumpan ja tanssimisen lisäksi myös pyöräily ja nyt siihenkin on tullut entisestään vauhtia. Minna halusi oppia uuden taidon ja hyppäsi vauhdikkaamman kaksipyöräisen selkään. Nyt voit bongata Minnan kesäisin myös moottoripyörän selästä.

Mitä vastasi opiston jumppaajat, kun heiltä kysyttiin suosittelisivatko he Minnan kurssia? ”Ehdottomasti!!!”, ”Juu!”, ”Tunnilla on kivaa!”, ” Jep!”

Orava, Sara

etko_sara_orava.jpg
Sara Orava
on taiteen maisteri, TaM. Hän on opettanut piirustusta Etelä-Helsingin kansalaisopistossa vuodesta 2011 ja toimii opetustyön ohella vapaana taiteilijana. Saran perheeseen kuuluu puolison ja kahden lapsen lisäksi kolme kissaa, jotka toimivat tarvittaessa myös erikoiskurssien malleina! Baletti ja jooga pitävät taiteilijan mielen ja kehon vetreinä.

Sara toteaa, että hänen opetuksensa perustuu pitkälti havaintoon ja hän haluaa antaa oppilailleen hyvät perustaidot. Mutta taitaa Sara antaa jotain muutakin, kun lukee palautteita.” Ei huvita mennä töihin, tekee mieli vaan piirtää…”. ” Tämä on viikoittainen mindfullness-hetkeni. "Sovitan työvuoroni, jotta pääsen piirtämään.”

Saran motto onkin: Jokainen voi oppia piirtämään.

Pelkonen, Tea

ETKO_Tea_Pelkonen.jpg
Tea Pelkonen
on filosofian maisteri. Hän toimii tuntiopettaja helsinkiläisissä kouluissa ja pääkaupunkiseudun kansalaisopistoissa, opettaa latinaa ja italiaa ja vie ihmiset luennoillaan antiikin Roomaan.

Ensimmäisen ihastus Välimeren kulttuuriin syntyi jo lapsena lomamatkalla, kun nuori tyttö seurasi matkaopasta haltioituneena antiikin Kreikan raunioilla. Syntyi kipinä, joka vei yläkoululaisen Herttoniemen yhteiskoulun latinanluokalle. Lukiossa latina sai rinnalleen italian ja unelmiensa tiellä oleva ylioppilas jatkoikin matkaa au pairiksi Pohjois-Italiaan. Lapsuuden haaveet kävivät viimeistään toteen, kun ovet avautuivat yliopistoon latinaa ja italiaa opiskelemaan. Nykyään Tea saa tehdä työkseen sitä, mistä hän jo lapsena unelmoi. Opettaja ja luennoitsija kääntää myös historiallisia tekstejä. No entäpä, mistä löytää Tean perheineen lomalla – no Italiasta hyvinkin.

Tean lempilause: Omnia mea mecum porto. (suom. Kaiken omani kannan mukanani.) Lause on kiehtonut Teaa lapsesta saakka kauneutensa ja viisautensa vuoksi.

Rauhala, Tuomas

ETKO_Tuomas_Rauhala.jpg
Tuomas Rauhala
on rumpali ja musiikkipedagogi (AMK). Hän aloitti rumpujensoiton 9-vuotiaana klassisilla lyömäsoittimilla, mutta huomasi aika pian, että jazz, fuusio, rock ja metalli ovat enemmän hänen juttujansa. Kirjoitettuaan Kaustisen musiikkilukiosta Tuomas muutti Helsinkiin ja opiskeli rumpujensoittoa ja opettamista Pop & Jazz Konservatoriossa ja Metropoliassa. Kesällä 2018 Tuomas perusti oman rumpukoulun nimeltään Helsinki Drum Academy.

Tuomas on soittanut lukuisten artistien bändeissä, kuten Mikael Gabriel, Kasmir, Redrama, Anna Abreu, Waltteri Torikka, Saara Aalto ja musisoinut kitaristien Paul Gilbertin ja Andre Nierin kokoonpanoissa. Muusikkona Tuomas tunnetaan omintakeisesta tyylistään, jota voi kuulla kotimaassa ja ulkomailla kiertäneen For The Imperium -bändin levyn raidoilla. Hauska ja mutkaton opettaja saa hyvää palautetta: "Tuomas on osaava ja asiaansa paneutuva opettaja!"

Rinne, Sami

ETKO_Sami_Rinne.jpg
Sami Rinne
on suomalainen keraamikko ja muotoilija. Hän valmistui artenomiksi (AMK) Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiasta, jossa hän suoritti myös Artenomi Innovation Design (ADI) -erikoistumisopinnot. Vuonna 2004 hän täydensi pedagogiikkaopintojaan ja valmistui Jyväskylän opettajakorkeakoulusta.

Samin töissä yhdistyvät arki ja fantasia. Ne kertovat elämänkatsomuksesta ja rakkaudesta luontoon. Tätä kaikkea Samin mielestä on helpompi kuvata keraamisina muotoina kuin sanoina ja tarinaa hän kertoo niin kauan kun savi muotoutuu hänen käsissään. Samin keramiikka-astioita ja sisustuskeramiikkaa on ollut esillä useissa näyttelyissä ja messuilla sekä Suomessa että ulkomailla.

Sami opettaa Etelä-Helsingin kansalaisopistossa keramiikkaa ja on pidetty opettaja. ”Sami on asiantunteva, sydämellinen ja pätevä opettaja. Hän vaatii opiskelijoilta huolellisuutta ja laatua. Tämä on hyvä piirre, osoittaa ammattiylpeyttä ja sitoutuneisuutta.” 

Samin motto: ”Kauan eläköön keramiikka!”

Sander-Komulainen, Klarika

ETKO_Klarika_Sander-Komulainen.jpg
Klarika Sander-Komulainen
on filosofian maisteri, valmistunut Tallinnan yliopistosta viron ja suomen kielen opettajaksi. Klarika on opiskellut suomen kieltä ja kulttuuria Helsingin yliopistossa, toiminut suomalaisten turistien matkaoppaana Tallinnassa sekä ollut opetus- ja matkailualan yksityisyrittäjänä vuodesta 2008.

Teinityttönä näyttelijän ammatista haaveillut Klarika on tehnyt aikuisiän uran toisenlaisella näyttämöllä – roolihahmona aito oma itsensä. Kiinnostus ihmisiin, heidän kehittymiseensä uutta kieltä oppiessa ja omien pedagogisten taitojen kartuttaminen ovat olleet hyvin palkitsevia. 

Klarika on toiminut kieltenopettajana Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa, Aalto yliopiston Avoimessa yliopistossa, Helsingin työväenopistossa, yksityisissä kielikouluissa, ministeriöissä ja valtion virastoissa, omassa yrityksessä ja viimeiset kymmenen vuotta myös Etelä-Helsingin kansalaisopistossa. Opettajatyön ohessa Klarika on ehtinyt kirjoittaa viron ja suomen kielen oppikirjoja ja matkustaa, joka on opetus-matkailualan ammattilaiselle edelleen harrastuksista ylivoimaisesti ykkönen!

Tee sinagi avastusretk uude keelde, kultuuri ja ühiskonda! Tule eesti keele kursusele!
”Klarikaa innostavampaa opettajaa on vaikea löytää”, kirjoitti opiskelija palautteeessaan.

Klarikan mietelause: Haaveile isosti, sillä kaikki haaveet toteutuvat – ja vielä enemmänkin ‒ kun vaan teet niiden toteutumisen eteen paljon töitä.

Silolahti, Katri

ETKO_Katri_Silolahti.jpg
Katri Silolahti
on koulutukseltaan Pop&jazz-musiikkipedagogi (AMK), joka on suorittanut myös musiikkiterapian perusteet. Hän on opettanut laulua mm. musiikkikoulu Musaamossa, Pohjois-Kymen musiikkiopistossa Kouvolassa, Musiikkikoulu Malmi & Itäkeskuksessa sekä Espoon työväenopistossa. Täydet kymmenen vuotta tulee täyteen Etelä-Helsingin kansalaisopistossa tammikuussa 2019. Oppilaiden palautteesta voisi päätellä, että vuosia toivotaan paljon lisää. ”Suosittelen mielelläni kurssia. Kurssin hyvä henki on poikinut niin monta uskollista kävijää. Sitoutuneisuus on huippuluokkaa, eikä poissa olla kuin lääkärin määrämänä. Hieno henkireikä monen elämässä!”, totesi eräs kurssilainen osuvasti.

Musiikki on aina ollut osa Katrin elämää. Pianonsoitto alkoi, kun hän ylettyi koskettimille ja kuorolaulu ja bändisoitto tulivat kuvaan mukaan jo musiikkiluokilla, Pohjois-Helsingin bändikoulussa ja Sibelius-lukiossa, josta matka jatkui Stadiaan nykyiseen Metropoliaan pedagogiopintoja tekemään. Katri keikkailee bilebändin kanssa, toimii keulahahmona Carola-tribuuttibändissä ja valloittaa italiaisilla kappaleilla Luca Gargano & Katri Silolahti Duossa. Voi siis sanoa, että musiikki oikeastaan edustaa Katrille aika suurta osaa elämässä. Musiikilta liikenevä aika kuluu altaassa vesijuoksua harrastaen ja kesäisin juoksut vaihtuvat palstapuutarhan hoitoon. Katri kokkaa ja nauttii herkkujen lisäksi italian kielestä.

Katrin motto: "Elämä on lyhyt. Riko rutiineja, anna anteeksi nopeasti, suutele hitaasti, rakasta tosissasi, naura ilman kontrollia, äläkä kadu mitään mikä sai sinut hymyilemään."

Snellman, Antti

ETKO_Antti_Snellman.jpg

Antti Snellman on musiikkipedagogi (YAMK) ja toiminut reilut 20 vuotta saksofoninsoitonopettajana Pop & Jazz konservatoriossa ja vuodesta 2017 lähtien myös Etelä-Helsingin kansalaisopiston tuntiopettajana. Antti toimii aktiivisena freelancemuusikkona erilaisissa rytmimusiikin kokoonpanoissa. Aiemmin muusikkoisän vapaa-aika kului enimmäkseen lastenhoidon parissa, mutta lasten aikuistuttua löytyy nyt paremmin aikaa mökkeilylle sekä pedagogiikan jatko-opinnoille. 

Pidetty opettaja saa oppilailtaan täyden arvosanan ja suullista palautetta: ”Antti todella paneutuu kunkin oppilaan tavoitteisiin ja tarpeisiin. Ja on pedagogisesti erittäin taitava. Tykkään!”

Antin motto:
"Tärkeintä musiikin tekemisessä on soittajan oma positiivinen kokemus"

Spaccatrosi, Simone

ETKO_Simone_Spaccatrosi.jpg
Simone Spaccatrosi
on kotoisin Castelli Romanin alueelta, 30 kilometriä Roomasta. Hän on opiskellut kieliä Rooman yliopistossa ja suorittanut maisterin tutkinnon vuonna 2013. Toisen maisteritutkinnon hän suoritti italian kielen opettamisesta ja on kirjoittanut aiheesta kirjankin L’insegnamento dell’italiano a studenti Erasmus. Simonen suurin unelma on aina ollut italian kielen opettaminen ulkomaalaisille. Ennen Suomeen tuloaan hän opetti Budapestissä ja Helsinkiin hän suuntasi vuonna 2014. Jo seuraavana vuonna hän opetti italian kieltä pääkaupunkiseudun opistoissa, Italian Kulttuuri-instituutissa sekä Etelä-Helsingin Kansalaisopistossa vuodesta 2018.

Simone on tyypillinen italialainen mies, tai ainakin melkein. Hän elehtii paljon, pitää ruoanlaitosta, soittaa mandoliinia ja ajaa Vespaa – mutta yllätys, jalkapallo ei kuulu hänen suosikkeihinsa vielä. Pian kuullaan Helsingin kaduilla myös italiaa, jos oppilaihin on uskominen: “Simone osaa innostaa, hän on rohkaiseva ja samalla hienotunteinen.” “ Simone taitaa myös huumorin keinot opetuksessa.” “ Tunneille on kiva tulla”, “Simone on paras mahdollinen italian opettaja, joten kielen oppiminen on vain omasta viitseliäisyydestä kiinni.

Simonen motto: "Chi ben comincia è a metà dell'opera!", eli hyvin aloitettu on puoliksi tehty.

Vehkaluoto, Mari

ETKO_Mari_Vehkaluoto.jpg
Mari Vehkaluoto
 on kirjansitojan ammattitutkinnon suorittanut artesaani. Hän valmistui 2006 ja toimi sen jälkeen vuoden kisällinä ja ryhtyi heti sen jälkeen päätoimiseksi kirjansitojaksi. Mari korjaa kirjoja, tekee tilaustöitä, suunnittelee ja valmistaa jopa omaa kirjamallistoa. Opiston opettajana hän on toiminut jo vuodesta 2011.

Oppilaat ja opettaminen tuovat haastetta ja uutta virtaa. Hän vetää kurssia, jolle oppilaat voivat tulla tekemään ihan mitä itse haluavat. Ja se tuntuu toimivan. ”Kurssi on monipuolinen, jokainen opiskelija tuo sille lisäarvoa omien töidensä kautta. Näemme samanaikaisesti useita kirjansidonnan eri tekniikoita”, toteaa kurssilainen palautteessaan.

Ison ajan Marin vapaa-ajasta vie kuoro Another Castle sekä sen oheistoiminta peli-, käsityö-, liikunta-, leffa-, esiintymis- ja ruokakerhoineen. Jäljelle jäävän vapaa-ajan Mari soittelee ukulelea ja munniharppua, pelaa rooli-, lauta-, videopelejä, lukee sarjakuvia, kuuntelee äänikirjoja ja podcasteja ja tekee vielä ristipistotöitä! Vaihtelu pitää virkeänä, sanoo Mari.

Marin ajatuksia: Olen kroonisesti luova ihminen ja saman asian toistaminen on minulle vaikeaa, siksi annan tilaa myös oppilaiden luovuudelle.