Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Julkaisemme tällä sivulla usein kysyttyjä kysymyksiä esimerkiksi ilmoittautumista tai kurssitarjontaa koskien. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit soittaa toimistoomme, puh. 09 622 9580 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto@etko.fi.

Voinko ilmoittautua puhelimitse tai paikan päällä?
Ilmoittautua voit Internetissä, puhelimitse numerossa (09) 622 9580 tai toimistolla osoitteessa Iso Roobertinkatu 20-22 ja tammikuun 2020 jälkeen Bulevardi 21, 7. kerros, toimiston aukioloaikojen puitteissa. Sähköpostitse emme voi ottaa ilmoittautumisia vastaan.

Mitä maksutapoja on käytössä?
Kurssin voit maksaa seuraavilla tavoilla:

  • verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä
  • tulostamalla maksulomakkeen tai kopioimalla maksutiedot ja suorittamalla maksun automaatilla tai pankissa
  • opiston toimistolla käteisellä, pankki- tai luottokortilla, Tyky-Kuntoseteleillä, Virikeseteleillä, Smartumin liikunta-/kulttuuriseteleillä/-kortilla tai E-passilla

Maksuaika on kaksi viikkoa ilmoittautumispäivästä. Muista käyttää viitenumeroa maksaessasi. Pankkiyhteys: Osuuspankki FI81 5000 0120 4034 14 Kansanvalistusseura sr.

Miksi opisto tarvitsee opiskelijan puhelinnumeron?
Ilmoitamme kiireellisissä tapauksissa tekstiviestillä esimerkiksi tunnin peruuntumisesta.

Korvataanko peruuntunut tunti?
Pyrimme aina etsimään sijaisen, jolloin tuntia ei tarvitse peruuttaa. Jos sijaista ei saada, tunti perutaan. Yksi ryhmämuotoinen opetuskerta voidaan perua ilman korvaavaa kertaa.

Saanko rahat takaisin, jos peruutan osallistumiseni kurssille?
Meillä on kirjalliset peruutusehdot, joiden puitteissa voit peruuttaa osallistumisesi. Tutustu peruutusehtoihin ilmoittautumisohjeissa

Kannattaako ilmoittautua jonoon kurssille, joka on täynnä?
Kurssille saattaa tulla peruutuspaikka, jolloin tarjoamme vapautunutta paikkaa jonottajille. Jos jonottajia on paljon, se voi olla meille merkki rinnakkaiskurssin tarpeesta heti tai tulevaisuudessa.

Voiko kurssille osallistua, vaikka ei ole aiempia opintoja? Voiko kurssille osallistua, vaikka en ole helsinkiläinen?
Kansalaisopiston kursseille voi osallistua kuka tahansa taidoista, koulutustaustasta tai asuinpaikasta riippumatta. Joillain kursseilla, kuten esimerkiksi kielten jatkokursseilla, voidaan kuitenkin edellyttää lähtötasoa. Jos olet epävarma tasostasi ja tarvitset neuvoa oikean kurssin löytymisessä, soita toimistoomme (09) 622 9580 tai tule paikan päälle neuvottelemaan.

Mistä löydän tiedon opetuspaikoista?
Kurssijärjestelmässä on aina ajantasainen tieto opetuspaikasta. Huomaa, että esitteen painamisen jälkeen kurssipaikka on saattanut muuttua. Tutustu opetuspaikkojen tarkempiin osoitteisiin.

Mitä tarkoittaa kansalaisopistojen toteuttama vapaa sivistystyö?
Vapaa sivistystyö on lakiin perustuvaa opetusta, jonka tavoitteena on edistää ihmisten monipuolista kehittymistä, hyvinvointia sekä kansanvaltaisuuden, moniarvoisuuden, kestävän kehityksen, monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden toteutumista. Opiskelu ei ole tutkintotavoitteista. Opetusta järjestetään viiden eri oppilaitosmuodon piirissä. Nämä ovat kansalais- ja työväenopistot, kansanopistot, kesäyliopistot, opintokeskukset ja liikunnan koulutuskeskukset.