Ilmoittautumisohjeet

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu pensseli.jpg
 • Internetissä 
 • puhelimitse 09 622 9580 asiakaspalvelun aukioloaikoina
 • osoitteessa Albertinkatu 25 B, 7. kerros (tammikuun jälkeen). Uusi postiosoitteemme on Bulevardi 21, 00180 Helsinki.
 • Huom! sähköpostin tai puhelinvastaajan kautta emme voi vastaanottaa ilmoittautumisia.
Kurssi-ilmoittautuminen avautuu ilmoittautumispäivänä klo 10.00 Internetissä ja puhelimitse. 

Maksaminen

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Maksut ovat kurssikohtaisia, ja hinnoittelu perustuu tuntimäärään (lasketaan oppitunteina, yksi oppitunti on 45 min) ja kurssin toteutuksesta aiheutuviin kustannuksiin. 

 1. Verkossa ilmoittautumisen yhteydessä – helppoa ja vaivatonta.
 2. Pankissa tai verkkopankissa kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta. Muista tulostaa ilmoittautumisen yhteydessä saamasi lasku tai kopioi maksutiedot. Maksa kurssi Osuuspankki FI81 5000 0120 4034 14 Kansanvalistusseura sr. Käytä aina viitenumeroa. 
 3. Toimiston aukioloaikoina osoitteessa Bulevardi 21, 7. kerros (tammikuun 2020 jälkeen)

Maksuvaihtoehdot

 1. verkossa: verkkopankki, luottokortti, Smartum ja ePassi 
 2. paikan päällä: käteinen, pankki-/luottokortti, Smartum Liikunta ja kulttuuri -maksuvälineet (myös SmartumPay), Virikeseteli, Edenred-kortti ja Tyky. Voit myös maksaa ePassilla ja Eazybreakilla soittamalla (09) 622 9580.

Kulttuuriedulla voit maksaa kaikkia muita paitsi kieli-, viini- ja ruokakursseja. Liikuntaedulla voit maksaa liikunnan ja tanssin kursseja.
Jos haluat lisää maksuaikaa, ota yhteyttä toimistoon.

Maksamatta jäänyt kurssimaksu siirtyy perintään.

Alennukset

Alennukset koskevat ryhmämuotoisia kursseja. Alennuksia ei myönnetä jälkikäteen.

Opetushallitus tukee työttömien, eläkeläisten ja maahanmuuttajien osallistumista kursseille myöntämällä kansalaisopistoille opintosetelityyppistä avustusta. Avustusmäärä vaihtelee vuosittain. Etelä-Helsingin kanslaisopiston saama avustus kohdistetaan vuosittain eri kursseille. Ao. kurssin kohdalle on merkitty alennettu hinta. Voit maksaa verkkopankissa alennetun hinnan. Toimita alennukseen oikeuttava todistus toimistolle viimeistään kurssin alkaessa.

Näin voit peruuttaa ilmoittautumisesi

1. Voit peruuttaa ilmoittautumisesi maksutta viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkamista. Voit tehdä sen tästä linkistä peruuttaminen, jolloin saat peruutuksesta vahvistuksen sähköpostiisi. Muu kuin nettiperuutus on tehtävä kirjallisesti, joko sähköpostilla toimisto(a)etko.fi tai kirjeellä. Vahvistamme kirjallisen peruutuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Maksamasi kurssimaksu palautetaan kokonaisuudessaan ilmoittamallesi tilille. Peruutusta ei voi tehdä puhelimitse.

2. Kurssilta pois jääminen ja/tai kurssimaksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruuttamaton kurssi laskutetaan, vaikka et olisi käynyt kurssilla. Muista siis peruuttaa.

3. Jos terveydentilasi estää sinua osallistumasta, voit peruuttaa ilmoittautumisesi 10 päivää myöhemmin ja saada kurssimaksusta osan takaisin. Jäljellä olevien kertojen maksu palautetaan lääkärintodistuksen perusteella vähennettynä 10 euron toimistomaksulla.

Ei hätää, vaikka kurssi olisi jo täynnä

Myös varasijalle kannattaa  ilmoittautua, sillä kurssipaikkoja saattaa vapautua. Järjestämme myös mahdollisuuksien mukaan rinnakkaiskursseja, jos kysyntä on riittävää. Ilmoitamme vapautuneesta kurssipaikasta sähköpostiviestillä. Jos jäät varasijalle, älä maksa kurssia ennen kuin olet saanut vahvistuksen.

Ilmoittauduin väärälle kurssille

Kurssia on mahdollista vaihtaa vielä kurssien alettua.

Jos opisto peruu kurssin

Opistolla on oikeus perua kurssi, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Tällöin kurssi perutaan yleensä viikkoa ennen kurssin alkamisaikaa. Maksettu kurssimaksu palautetaan maksajan tilille.

Tuntien peruminen

Saat tiedot kurssiasi koskevista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista ensisijaisesti tekstiviestillä tai sähköpostitse, jos puhelinnumeroa ei ole. On erityisen tärkeää, että antamissasi yhteystiedoissa ei ole virheitä.

Tiedotelupa

Saat tiedot kurssiasi koskevista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista ensisijaisesti tekstiviestillä tai sähköpostitse, jos puhelinnumeroa ei ole. On erityisen tärkeää, että antamissasi yhteystiedoissa ei ole virheitä.
Kun annat tiedoteluvan, voimme lähettää sinulle lisäksi tietoa opiston uusista kursseista ja esim. muistuttaa ilmoittautumisajankohdista.
Voit aina muuttaa tiedotelupaa ottamalla yhteyttä toimistoomme toimisto@etko.fi.

Matkakurssit, matkat

Matkakurssien eritysluonteen vuoksi sovellamme poikkeavia ehtoja, joita noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta. Edellytämme kurssilaisilta matkavakuutusta, johon sisältyy peruutusturva. Peruutuspäiväksi luetaan se päivä, jolloin opisto on vastaanottanut tiedon peruutuksesta kirjallisesti sähköpostilla tai toimistolla. Mikäli saamme peruutuksen viimeistään
 • 35 vrk ennen lähtöpäivää, perimme toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • 14 vrk ennen lähtöpäivää, perimme matkakulujen (kurssi, matkat, majoitus) kokonaishinnasta 33 % + toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • 7 vrk ennen lähtöpäivää, perimme matkakulujen (kurssi, matkat, majoitus) kokonaishinnasta 50 % + toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • alle 7 vrk ennen lähtöpäivää, emme suorita takaisinmaksua lainkaan.
Todistus

Todistuksen säännöllisestä osallistumisesta voit tilata opiston toimistosta kurssin päätyttyä. Todistuksen hinta on 5 euroa ja aikaisempien lukuvuosien todistukset 10 euroa.

Vakuutukset

Opistolla ei ole tapaturmavakuutusta opiskelijoita varten. Huolehdi, että oma vakuutuksesi on voimassa.