Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumisohjeet

Näin ilmoittaudut kursseille

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu pensseli.jpg

 • Internetissä 
 • puhelimitse 09 622 9580 asiakaspalvelun aukioloaikoina ma–to klo 12.00–16.30, to klo 12.00–18.00
 • opiston toimistolla Iso Roobertinkatu 20–22:ssa
 • Huom! sähköpostin tai puhelinvastaajan kautta emme voi vastaanottaa ilmoittautumisia.
Kurssi-ilmoittautuminen avautuu ilmoittautumispäivänä klo 10.00 Internetissä ja puhelimitse. Ilmoittautua voit myös opiston toimistolla osoitteessa Iso Roobertinkatu 20-22 aukioloaikojen puitteissa. Seuraa lukukauden kurssi-ilmoittautumiseen liittyviä tärkeitä päivämääriä.

Kurssiesite jaetaan lähialueen kotitalouksiin elokuussa. Tutustu kurssimaksujen alennusetuihin.

Huomioi ilmoittautuessasi
 • Tarkista ajantasaiset tiedot koskien kurssiaikoja, -paikkoja ja -tarvikkeita kurssijärjestelmässä ennen opetuksen alkua.
 • Kielikursseille ilmoittaudutaan koko lukuvuodeksi kerrallaan. Maksun voit suorittaa yhdellä kertaa tai erikseen, jolloin kevään kurssimaksu laskutetaan joulukuussa. Maksu on 73 €/lukukausi.
 • Ilmoittautua voit kurssin alkamispäivään asti, mikäli tarjolla on vapaita kurssipaikkoja. Opiskelijat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on täynnä, voit – ja kannattaa – ilmoittautua varasijalle. Tarkkailemme jonoja ja muodostamme mahdollisuuksien mukaan uusia ryhmiä. Kurssipaikan vapautuessa asiasta ilmoitetaan varasijoilla oleville henkilökohtaisesti.
 • Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä tiedotetta kurssin alkamisesta.
 • Tutustu ilmoittautumisen rekisteriselosteeseen.
Tutustu kursseilla tarvittaviin välineisiin ja materiaaleihin
 • Ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijan tulee tutustua kurssilla tarvittaviin välineisiin tai materiaaleihin ennen opetuksen alkua. Tiedot löytyvät kohdasta Kurssien omat sivut tai kurssihallintajärjestelmässä kurssin kohdalta.
 • Kurssilla käytettävä oppikirja hankitaan itse, mikäli kurssin lisätiedoissa ei muuta mainita. Niillä kielikursseilla, joilla ei käytetä erillistä oppikirjaa, peritään kopiomaksu kurssimaksun lisäksi (tieto on siinä tapauksessa näkyvissä kurssin lisätiedoissa).
 • Taide-, kädentaito-, yms. kurssien osalta kurssitarviketiedot on mainittu lisätiedoissa tai kurssitarvikeluettelossa.
 • Liikuntakurssien lisätiedoissa on maininta oman maton tms. tuomisesta kurssille. Huom! Laivurin liikuntasalin yhteydessä ei ole suihkua.

Maksaminen

 1. Verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä – helppoa ja vaivatonta.
 2. Pankissa  tai verkkopankissa kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta. Muista tulostaa ilmoittautumisen yhteydessä saamasi lasku tai kopioi maksutiedot.
  Maksa kurssi Nordean tilille IBAN FI80 1014 3000 0700 33/Etelä-Helsingin kansalaisopisto.
  Käytä ehdottomasti viitenumeroa.
  Maksa maksuajan puitteissa. Opisto ei lähetä muistutuksia, vaan maksumuistutuksista vastaa Intrum Justitia.
 3. Toimistolla aukioloaikojen puitteissa, Iso Roobertinkatu 20–22.

Jos toivot lisää maksuaikaa, ota yhteyttä toimistoon ja sovi uusi eräpäivä.

Perimme viisi (5) euroa, jos kurssista laskutetaan työnantajaa. Ilmoita siinä tapauksessa laskutustiedot osoitteeseen toimisto @ etko.fi.

Voit maksaa seuraavilla maksuvälineillä:

 1. verkossa: verkkopankki, luottokortti, SMARTUM (mobiili/Smartum Oy), ePASSI (mobiili/ePassi Payments Oy). Voit myös maksaa ePassilla soittamalla opiston toimistoon (09) 622 9580. Kerro kurssin tiedot, jolle olet ilmoittautunut. Saat maksusta tekstiviestikuitin puhelimeesi.
 2. paikan  päällä, toimiston aukioloaikoina seuraavilla maksuvälineillä: käteinen, pankki-/luottokortti, SMARTUM (seteli ja mobiili), ePASSI (mobiili), VIRIKE (kortti ja seteli/Edenred Finland Oy), TYKY (setelit/RJ-Kuntoiluseteli Oy).

Noudatamme työnantajan tarjoamia  maksuvälineitä sovellettaessa em. sopimuskumppaneiden ja verottajan ohjeita, ja mm. yksittäisiä kielikursseja ei voi maksaa kulttuuriedulla. Liikuntaedulla voit maksaa liikunnan ja tanssin kursseja.

Peruuttaminen

 • Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun kokonaisuudessaan.
 • Kurssimaksu palautetaan vain, mikäli kurssi ei toteudu tai jos terveydentilasi estää sinua osallistumasta. Siinä tapauksessa jäljellä olevien kertojen maksu palautetaan lääkärintodistuksen perusteella vähennettynä 10 euron toimistomaksulla.
 • Kurssilta pois jääminen ja/tai kurssimaksun  maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Kurssimaksut laskutetaan läsnäolosta riippumatta. Maksamatta jäänyt kurssimaksu siirtyy perintään.
 • Mikäli peruutat osallistumisesi viimeistään 10 vuorokautta ennen kurssin alkamista, on peruutus maksuton, ja voit tehdä sen ilmoittautumisnumerollasi sekä kurssin numerolla osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/toimela/check_registrations.php?l=fi
  Saat onnistuneesta peruutuksesta vahvistuksen sähköpostiisi.
 • Muu kuin nettiperuutus on tehtävä kirjallisesti, joko sähköpostilla toimisto@etko.fi tai kirjeellä. Vahvistamme kirjallisen peruutuksen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Maksettu kurssimaksu palautetaan ilmoittamallesi tilille. Peruutusta ei voi tehdä puhelimitse.
 • Huom. kurssia on mahdollista vaihtaa vielä kurssien alettua.
Matkakurssien osalta ja niiden eritysluonteen vuoksi (pienet ryhmäkoot ja räätälöidyt kurssikokonaisuudet) sovellamme poikkeavia peruutusehtoja, joita noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta. Edellytämme kurssilaisilta matkavakuutusta, johon sisältyy peruutusturva. Peruutuspäiväksi luetaan se päivä, jolloin opisto on vastaanottanut tiedon peruutuksesta kirjallisesti (myös sähköpostitse) tai toimistolla. Mikäli saamme peruutuksen viimeistään
 • 35 vrk ennen lähtöpäivää, perimme toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • 14 vrk ennen lähtöpäivää, perimme matkakulujen (kurssi, matkat, majoitus) kokonaishinnasta 33 % + toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • 7 vrk ennen lähtöpäivää, perimme matkakulujen (kurssi, matkat, majoitus) kokonaishinnasta 50 % + toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • alle 7 vrk ennen lähtöpäivää, emme suorita takaisinmaksua lainkaan.
Todistus

Todistuksen säännöllisestä osallistumisesta voit tilata opiston toimistosta kurssin päätyttyä. Todistuksen hinta on 5 euroa ja aikaisempien lukuvuosien todistukset 10 euroa.

Vakuutukset

Opistolla ei ole tapaturmavakuutusta opiskelijoita varten. Huolehdi, että oma vakuutuksesi on voimassa.