Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumisohjeet

Näin ilmoittaudut kursseille

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu pensseli.jpg

 • Internetissä 
 • puhelimitse 09 622 9580 asiakaspalvelun aukioloaikoina ma–to klo 12.00–16.30, to klo 12.00–18.00
 • opiston toimistolla Iso Roobertinkatu 20–22:ssa
 • Huom! sähköpostin tai puhelinvastaajan kautta emme voi vastaanottaa ilmoittautumisia.
Kurssi-ilmoittautuminen avautuu ilmoittautumispäivänä klo 10.00 Internetissä ja puhelimitse. Ilmoittautua voit myös opiston toimistolla osoitteessa Iso Roobertinkatu 20-22 aukioloaikojen puitteissa. Seuraa lukukauden kurssi-ilmoittautumiseen liittyviä tärkeitä päivämääriä.

Kurssiesite jaetaan lähialueen kotitalouksiin elokuussa. Tutustu kurssimaksujen alennusetuihin.

Huomioi ilmoittautuessasi
 • Tarkista ajantasaiset tiedot koskien kurssiaikoja, -paikkoja ja -tarvikkeita kurssijärjestelmässä ennen opetuksen alkua.
 • Kielikursseille ilmoittaudutaan koko lukuvuodeksi kerrallaan. Maksun voit suorittaa yhdessä tai kahdessa erässä.
 • Ilmoittautua voit kurssin alkamispäivään asti, mikäli tarjolla on vapaita kurssipaikkoja. Opiskelijat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on täynnä, voit – ja kannattaa – ilmoittautua varasijalle. Tarkkailemme jonoja ja muodostamme mahdollisuuksien mukaan uusia ryhmiä. Kurssipaikan vapautuessa asiasta ilmoitetaan varasijoilla oleville henkilökohtaisesti.
 • Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä tiedotetta kurssin alkamisesta.
 • Tutustu ilmoittautumisen rekisteriselosteeseen.
Maksaminen

 Maksuaika on kaksi viikkoa ilmoittautumispäivästä. Kurssin voit maksaa

 • verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä
 • tulostamalla maksulomakkeen tai kopioimalla maksutiedot ja suorittamalla maksun automaatilla tai pankissa
 • opiston toimistolla käteisellä, pankki- tai luottokortilla, Tyky-Kuntoseteleillä, Virikeseteleillä, Smartumin liikunta-/kulttuuriseteleillä/-kortilla tai E-passilla

Muista käyttää viitenumeroa maksaessasi. Kurssimaksu maksetaan tilille Nordea IBAN FI80 1014 3000 0700 33.

Tutustu kursseilla tarvittaviin välineisiin ja materiaaleihin
 • Ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijan tulee tutustua kurssilla tarvittaviin välineisiin tai materiaaleihin ennen opetuksen alkua. Tiedot löytyvät kohdasta Kurssien omat sivut tai kurssihallintajärjestelmässä kurssin kohdalta.
 • Kurssilla käytettävä oppikirja hankitaan itse, mikäli kurssin lisätiedoissa ei muuta mainita. Niillä kielikursseilla, joilla ei käytetä erillistä oppikirjaa, peritään kopiomaksu kurssimaksun lisäksi (tieto on siinä tapauksessa näkyvissä kurssin lisätiedoissa).
 • Taide-, kädentaito-, yms. kurssien osalta kurssitarviketiedot on mainittu lisätiedoissa tai kurssitarvikeluettelossa.
 • Liikuntakurssien lisätiedoissa on maininta oman maton tms. tuomisesta kurssille. Huom! Laivurin liikuntasalin yhteydessä ei ole suihkua.
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on aina sitova. Opiskelija voi perua ilmoittautumisensa viimeistään 10 vrk ennen kurssin alkua, jolloin kurssimaksu palautetaan opiskelijan ilmoittamalle tilille. Peruutus tehdään joko opiston toimistossa, puhelimitse, sähköpostitse osoitteeseen toimisto@etko.fi tai kirjeitse osoitteeseen Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Iso Roobertinkatu 20-22, 00120 Helsinki.

Ilmoittautunut opiskelija on velvollinen maksamaan kurssimaksunsa, mikäli ei peru kurssia määräaikaan mennessä. Kurssimaksun maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ei ole peruminen. Perumatta jääneen kurssin maksu on perintäkelpoinen. Perintää hoitaa Intrum Justitia. Lääkärintodistuksen perusteella voidaan osa kurssimaksusta palauttaa vähennettynä 10 euron toimistomaksulla.

Jos joudut perumaan osallistumisesi, vaikka olet maksanut kurssin ja peruutusehdot eivät mahdollista kurssimaksun palautusta, voit vaihtaa kurssipaikkasi toiseen, saman lukukauden kurssiin, mikäli kurssilla on vapaita paikkoja.

Jos opisto peruuttaa kurssin tai kurssin aikataulu muuttuu estäen opiskelijan osallistumisen, maksu palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijan pankkitilille. Ilmoita siinä tapauksessa tilinumerosi kurssimaksun palautusta varten.

Jos yksittäinen tunti joudutaan peruuttamaan esimerkiksi opettajan sairastumisen vuoksi, ilmoitamme siitä ensisijaisesti tekstiviestillä numeroon, jonka olet kirjannut järjestelmään ilmoittautumisen yhteydessä. Jos et ole antanut matkapuhelinnumeroasi, ilmoitamme peruutuksesta sähköpostitse tai puhelimitse. Yhden ryhmäopetuksen opetuskerran peruuntuminen ei oikeuta kurssimaksun alennukseen tai korvaavaan kertaan koko lukukauden kestävällä kurssilla.

Opisto päättää kurssin toteutuksesta viikkoa ennen alkamispäivää. Kurssilla tulee olla vähimmäismäärä opiskelijoita (yleensä 10), jotta opetus voi alkaa. Muista siis ilmoittautua ajoissa ennen opetuspäivän alkamista, jolloin päätökset kurssin alkamisesta vähimmäisopiskelijamäärästä tehdään.

Matkakurssien osalta ja niiden eritysluonteen vuoksi (pienet ryhmäkoot ja räätälöidyt kurssikokonaisuudet) sovellamme poikkeavia peruutusehtoja, joita noudatetaan peruutuksen syystä riippumatta. Edellytämme kurssilaisilta matkavakuutusta, johon sisältyy peruutusturva. Peruutuspäiväksi luetaan se päivä, jolloin opisto on vastaanottanut tiedon peruutuksesta kirjallisesti (myös sähköpostitse) tai toimistolla. Mikäli saamme peruutuksen viimeistään

 • 35 vrk ennen lähtöpäivää, perimme toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • 14 vrk ennen lähtöpäivää, perimme matkakulujen (kurssi, matkat, majoitus) kokonaishinnasta 33 % + toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • 7 vrk ennen lähtöpäivää, perimme matkakulujen (kurssi, matkat, majoitus) kokonaishinnasta 50 % + toimistokulun 50 euroa/henkilö
 • alle 7 vrk ennen lähtöpäivää, emme suorita takaisinmaksua lainkaan.
Todistus

Todistuksen säännöllisestä osallistumisesta voit tilata opiston toimistosta kurssin päätyttyä. Todistuksen hinta on 5 euroa ja aikaisempien lukuvuosien todistukset 10 euroa.

Vakuutukset

Opistolla ei ole tapaturmavakuutusta opiskelijoita varten. Huolehdi, että oma vakuutuksesi on voimassa.