Etelä-Helsingin kansalaisopisto (ETKO)

Ilmoitustaulu

Haluamme kuulla ajatuksesi: vastaa kyselyyn ja kerro, miten voimme kehittää uudistuvaa toimintaamme

23.09.2019

Olemme avanneet verkkokeskustelun tulevaisuuden Kansanvalistusseurasta. Tervetuloa mukaan!

Suomen vanhin sivistyssäätiö Kansanvalistusseura (KVS) ja Etelä-Helsingin kansalaisopisto yhdistävät voimansa 1. tammikuuta 2020.

Mietimme nyt uusia keinoja toimintamme kehittämiseen. Haluamme yhdessä edistää arjen sivistystä Suomessa ja kansainvälisesti. Siksi kutsumme sinut antamaan oman näkemyksesi siitä, miten voisimme kehittää toimintaamme.

Ottamalla osaa keskusteluun pääset vaikuttamaan suoraan maineikkaan sivistystoimijan tulevaisuuteen. Kyselyssä paljastamme myös yhden uuden idean arkisivistyksen edistämiseksi.

Osallistu verkkokyselyyn 

Olemme luoneet neljä erilaista polkua eri vastaajaryhmille. Ole hyvä, ja valitse itsellesi tutuin toimija:

Kansanvalistusseuran suomenkielinen kysely: www.fountainpark.fi/KVS
Kansanvalistusseuran englanninkielinen kysely: www.fountainpark.fi/KVSinternational
Etelä-Helsingin kansalaisopiston kysely: www.fountainpark.fi/ETKOKVS
Etäkoulu Kulkurin kysely: www.fountainpark.fi/kulkuriKVS 

  • saada vahvempi ymmärrys siitä, millaisia palveluita meiltä tulevaisuudessa toivotaan
  • löytää uusia tarpeita, joihin voimme yhdessä vastata sekä
  • tunnistaa kehittämiskohteita ja hyviä ideoita strategiatyöhömme.

Osallistujien kesken arvomme kiitoksena 10 kappaletta Finnkinon elokuvalippupaketteja ja englanninkieliseen kyselyyn osallistuvien kesken BookBeatin lahjakortin.

Kiitos ideoistasi!

Lisätiedot:

Lauri Tuomi, toimitusjohtaja, Kansanvalistusseura, lauri.tuomi(a)kvs.fi, 050 476 9977,
Minna Prunnila, toiminnanjohtaja-rehtori, Etelä-Helsingin kansalaisopisto, minna.prunnila(a)etko.fi, 050 344 7830,
Tuija Tammelander, koulunjohtaja, Etäkoulu Kulkuri, tuija.tammelander(a)kvs.fi, 050 3833 969 

Kansanvalistusseura ja Etelä-Helsingin kansalaisopisto allekirjoittivat yhdistymissopimuksen

Yhdistyminen.jpg
Kansanvalistusseura ja Etelä-Helsingin kansalaisopisto allekirjoittivat yhdistymissopimuksen – Urbaani paikallisuus ja kansainvälisyys mahdollistavat uudet innovaatiot

Kansanvalistusseura 8.8.2019, 13:30
 

Kansanvalistusseura sr. ja Etelä-Helsingin kansalaisopiston nykyinen ylläpitäjä allekirjoittivat yhdistymissopimuksen 8. elokuuta 2019. Yhdistyminen on tarkoitus toteuttaa 1. tammikuuta 2020, ja tätä varten Kansanvalistusseura on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kansalaisopiston ylläpitolupaa.

Yhdistyminen vahvistaa digitaalisten oppimisympäristöjen, elinikäisen oppimisen innovaatioiden ja koko vapaan sivistystyön sektorin toiminnan kehittämistä.

– Olemme iloisia päästessämme entistä lähemmäs toimintamme kohderyhmiä, kuten vapaan sivistystyön opiskelijoita ja opettajia. Tämä luo uusia mahdollisuuksia elinikäisen oppimisen innovaatioiden kehittämiseen ja koko vapaan sivistystyön sektorin toiminnan edistämiseen Suomessa, toteaa Kansanvalistusseuran toimitusjohtaja Lauri Tuomi.

Yksi esimerkki uusista ideoista on pureutua erityisesti kaupungistumisen vaikutuksiin elinikäisen oppimisen näkökulmasta. Etelä-Helsingin kansalaisopisto toimii siihen erinomaisena oppimisen kehittämis- ja kokeiluympäristönä.

– Yhdistyminen lisää mahdollisuuksia kehittää kurssipalvelujen saatavuutta ja monipuolistaa niin tarjontaa kuin opetusta. Näin pystytään lisäämään yksilötason hyvinvointia ja toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Erityisen ilahtuneena tervehdin tilaisuutta hyödyntää Kansanvalistusseuran kansainvälisiä verkostoja tutkiaksemme erilaisia urbaaniin toimintaympäristöön kehitettyjä malleja. Kokeilukulttuuri vahvistuu, kuvaa Etelä-Helsingin kansalaisopiston rehtori Minna Prunnila.

Kansanvalistusseura (KVS) on maan vanhin, vuonna 1874 perustettu sitoutumaton sivistysjärjestö. Säätiö toimii elinikäisen oppimisen asiantuntija- ja palveluyhteisönä. Vaikuttamistyötä tehdään Suomessa ja kansainvälisesti. KVS hallinnoi etäkoulu Kulkuria, joka on digitaalisen oppimisen edelläkävijä Suomessa. Lisäksi KVS julkaisee kolmea mediaa, ylläpitää eurooppalaisen aikuiskasvatusjärjestö EAEA:n (European Association for the Education of Adults) viestintäyksikköä ja kehittää sivistysinnovaatioita mittavan hanketoiminnan kautta.

Yhdistymisen myötä Kansanvalistusseurassa

  • opiskelee noin 4 000 opiskelijaa vuosittain
  • työskentelee noin 100 tuntiopettajaa ja 17 muuta henkilöstön jäsentä
  • syntyy lisää innovaatio- ja kehittämistoimintaa
  • on vahvempaa kansainvälistä ja eurooppalaista vaikuttamista.

Lisätietoja:
Lauri Tuomi, toimitusjohtaja, Kansanvalistusseura sr. (KVS), 050 47 69 977,
Minna Prunnila, toiminnanjohtaja-rehtori, Etelä-Helsingin kansalaisopisto, 050 3447830.

Syksyn 2019 kurssiohjelma selailtavana tiedostona

Etelä-Helsingin kansalaisopiston kurssiohjelma julkaistaan internetin lisäksi sekä paperisena että sähköisenä kuvastona.
Jos haluat selailla perinteistä kuvastoa, voit noutaa sellaisen Ison Roobertinkadun katutasossa sijaitsevasta esitetelineestä.
Voit myös klikata oheista tiedostoa ja tutustua kursseihin, jotka on esitelty aihealueittain; KIELET, TANSSI JA LIIKUNTA, MUSIIKKI, KUVATAITEET, KÄDENTAIDOT, KULTTUURI JA KIRJALLISUUS, LAPSET JA NUORET, LUONTO JA YMPÄRISTÖ sekä TIETOTEKNIIKKA.

Liitteet:

Kurssiohjelma syksy 2019

Seurantatutkimus hyvinvointivaikutuksista

Joensuun seudun kansalaisopistossa lukuvuonna 2017–18 toteutettu seurantatutkimus osoittaa, että kansalaisopistotoiminta tuottaa hyvinvointia opiskelijoilleen sekä säästöä kunnalle. Suurin osa syksyisin kansalaisopistoon hakeutuvista aikuisista on vakioasiakkaita eli he ovat osallistuneet toimintaan myös aikaisempina vuosina. Lue lisää:
http://www.uef.fi/-/kansalaisopistot-vaikuttavat-positiivisesti-hyvinvointiin-ja-terveyteen