Google

Diaesitys

Diaesitys googleslidesilla.

Tehtävänä on tehdä diaesitys(google slides) googlen työkaluilla.

1. Aluksi pitää ottaa käyttöön googlen tili ja jos et ole sitä vielä tehnyt, saat tunnukset opettajalta.

2. Hae gmail ja kirjaudu sisään. Tunnus on suurimmalla osalla(tarkista lapusta)

etunimi.sukunimi@eduaanekoski.net

3. Eli tunnus on gmailtunnus, mutta tunnuksen pääte EI OLE gmail-päätteinen. Kun olet laittanut tunnuksesi, kone siirtää sinut opinsysjärjestelmään. Siellä salasanan voi vaihtaa sellaiseksi jonka varmasti muistat.

4. Kirjaudu siellä ja pääset gmailiin.

5. Gmailissa etsitään classroom, jonne diaesitys sitten palautetaan. Diaesityksen voi myös luoda classroomissa siellä missä on tehtävänanto! Opettaja ohjeistaa tarkemmin.

Ryhmätyö googletyökaluilla

1. Ryhmätyö googletyökalujen avulla.

2. Ryhmän jäsenistä YKSI luo google slides tiedoston ja avaa sen. Luomisen voi tehdä esim. classroomissa.

3. Tämän jälkeen tiedoston luonut henkilö avaa tiedoston. Sliden ylänurkassa pitäisi sinisellä lukea ”JAA”. Paina siitä ja lisää ryhmäsi jäsenet mukaan muokkaajina(etunimi.sukunimi@eduaanekoski.net)

4. Tämän jälkeen lisätyille ryhmän jäsenille pitäisi ilmestyä sähköpostiin muokkauskutsu. Myös googledrivessä pitäisi näkyä muokattava tiedosto.

5. Tämän jälkeen jokainen ryhmän jäsen voi muokata luotua tiedostoa. Järkevintä olisi, että ensimmäisellä dialla olisi ryhmätyön aihe ja tämän jälkeen ryhmä sopisi niin, että jokaisella olisi oma dia muokattavana.

6. Kun diaesitys on valmis palautettavaksi, on tehtävä muutama asia. Googlessa ainoastaan dian omistaja(tiedoston luoja) saa palauttaa opettajalle tiedoston. Tämän kiertämiseksi ne, ketkä ovat kutsutut muokkaamaan tiedostoa joutuvat luomaan työstä kopion(tiedosto → luo kopio) ja sen jälkeen voivat palauttaa tämän kopion opettajalle. Muistakaa, että työn pitää olla kokonaan valmis ennen kuin siitä luodaan kopioita.