projekti

projektitehtävän ohjeistus

Projektia voi tehdä aina kun jää ylimääräistä aikaa ja sille tarkoitetuilla tunneilla.

Tehtävä: Hotelli

Olet perustamassa/suunnittelemassa hotellia. Hotellia varten tarvitaan erinäisiä asioita. Tarvitaan esittelylipuke, mainos, diaesitys hotellin esittelyä sijoittajia varten, budjettisuunnitelma kulutarkkailua varten ja lopuksi pienoismalli. Hotelli voi sijaita missä tahansa ja olla sen kaltainen kuin haluat. Tutustu erilaisiin hotelleihin netissä, niin saat näkemyksiä minkälaisia voisi löytyä.

Tehtävä 1. Haluat hotelliin mainosesitteen, jossa kerrotaan hotellista ja kohteesta perusasioita(n.1sivu writerilla). Esim. Mitä virkistysmahdollisuuksia löytyy? Ulkoilu, nähtävyydet, hotellin palvelut, jne.

Tehtävä 2. Tarvitset diaesityksen, jonka avulla voit markkinoida hotelliasi ja aluettasi potentiaalisille asiakkaille.(min. 6 diaa) Kerro minkälainen hotellisi on, paljon mahtuu ihmisiä, mitä palveluita on, kuvia siitä(ympäristö/itse hotelli), jne. Voit käyttää apuna tehtävä1:ssä tekemääsi tekstiä.

Tehtävä 3. Diaesitys ei kuitenkaan riitä, vaan hotellin perustamiseen liittyy myös laskuja ja tehtävänäsi on tehdä laskuri, joka laskee hotellin tuloja ja menoja. Saat vapaasti päättää laskurin rakenteesta ja mitä se tarkkaan ottaen laskee, mutta muista, että näytät osaamistasi työlläsi(voit esim. eritellä hinnat huoneiden määrän mukaan 1hh → 70€/yö, 2hh → 90€/yö, kuinka monta huonetta on käytössä, laittaa siihen kiinteille kuluille omia kohtiaan mitä keksit, esim. sähköt, henkilöstökulut, sekalaiset kulut, tarvikkeet, ruokatarvikkeet, jne).

Tehtävä 4. Tee scetchupilla hotellisi malli(jos aiemmin on ollut kuvia hotellistasi, niin yritä tehdä samanlainen.

Tehtävä 5. Tee mainosjuliste hotelliasi varten kuvankäsittelyohjelmalla(gimp, paint.net).