8C

Tallentamista

Tiedoston tallentaminen googledriveen ja sieltä pois. Tehtävänä on siis tehdä jollakin ohjelmalla tiedosto, tallentaa se tietokoneen kovalevylle ja sen jälkeen siirtää se googledriveen. Sulje alkuperäinen ohjelma. Tämän jälkeen tehtävänä on ladata drivestä tiedosto ja avata se samaisella ohjelmalla(libreoffice writer).

 

1. Avaa libreofficewriter ja kirjoita jotain

2. Tallenna tiedosto haluamallasi nimellä. Tiedoston tallentamisessa aina kannattaa muistaa, että tallentaa sellaisella nimellä jonka muistaa ja katsoo mihin tiedostokansioon se tallentuu.

3. Kirjaudu googleen ja mene driveen

4. Drivestä valitaan ”+uusi” → tiedoston lähetys → etsi äsken tallentamasi tiedosto ja valitse se.

5. Sulje libreoffice ellet aiemmin sitä sulkenut.

6. Avaa drivessä tiedostosi(tuplaklikkaa). Jos tiedostosi on .doc päätteinen, eli sellainen, jonka google avaa automaattisesti googledocsilla, niin se automaattisesti avautuu selaimella, mutta libreofficetiedostot eivät avaudu automaattisesti googlessa. Eli ylhäällä keskellä valikossa voi valita, että sen saa avata googledocsissa(ei valita sitä) ja oikeassa ylänurkassa on tämännäköinen nappi, eli latausnappi

Sieppaa.PNG

 

7. paina sitä ja tiedosto latautuu koneellesi

8. Vasempaan alanurkkaan pitäisi ilmestyä lataukset(löytyy myös asetuksista ja ctrl-J komennolla)

9. tuplaklikkaamalla ladattua tiedostoa, koneen pitäisi avata se libreofficella.

10. Yleisesti jos tiedosto on ladattu, niin valitsemalla näytä kansiossa tai oikealla napilla löytyvästä valikosta voi tiedostonhallinnassa valita ohjelman jolla tiedoston avaa.

Lomakeharjoittelua

Yritä tehdä allaolevat lomakkeet libreofficella. Lataa tiedosto ja esim. jaetulla ruudulla yrität kopioida lomakkeen mahdollisimman samanlaiseksi. Jos kysymyksiä on useita, voit osan jättää tekemättä. Älä yritä etsiä samaa lomaketta netistä, vaan tee työ itse alusta asti. 

Liitteet:

harjoitus3.pdf
harjoitus2.pdf
cv_mallipohjapdf.pdf