8A

Kansioita ja tallentamista

Tehtävänä tällä kertaa on harjoitella tiedoston ja kansioiden hallintaa googledrivessä. Sen lisäksi katsotaan vielä tiedoston jakaminen drivessä. Luo sopivia kansioita itsellesi driveen(esim. ryhmätyöt, omat työt , jnetai sitten esim. tekstitiedostot, diaesitykset, jne tai aineen mukaan, tietotekniikka, biologia, jne). Tämän jälkeen siirrä tiedostosi oikeaan kansioon. Luo joka tapauksessa tietotekniikkakansio, johon tallennat lomakkeet, joita olet tehnyt.

Tallentamista

Tiedoston tallentaminen googledriveen ja sieltä pois. Tehtävänä on siis tehdä jollakin ohjelmalla tiedosto, tallentaa se tietokoneen kovalevylle ja sen jälkeen siirtää se googledriveen. Sulje alkuperäinen ohjelma. Tämän jälkeen tehtävänä on ladata drivestä tiedosto ja avata se samaisella ohjelmalla(libreoffice writer).

 

1. Avaa libreofficewriter ja kirjoita jotain

2. Tallenna tiedosto haluamallasi nimellä. Tiedoston tallentamisessa aina kannattaa muistaa, että tallentaa sellaisella nimellä jonka muistaa ja katsoo mihin tiedostokansioon se tallentuu.

3. Kirjaudu googleen ja mene driveen

4. Drivestä valitaan ”+uusi” → tiedoston lähetys → etsi äsken tallentamasi tiedosto ja valitse se.

5. Sulje libreoffice ellet aiemmin sitä sulkenut.

6. Avaa drivessä tiedostosi(tuplaklikkaa). Jos tiedostosi on .doc päätteinen, eli sellainen, jonka google avaa automaattisesti googledocsilla, niin se automaattisesti avautuu selaimella, mutta libreofficetiedostot eivät avaudu automaattisesti googlessa. Eli ylhäällä keskellä valikossa voi valita, että sen saa avata googledocsissa(ei valita sitä) ja oikeassa ylänurkassa on tämännäköinen nappi, eli latausnappi

Sieppaa.PNG

 

7. paina sitä ja tiedosto latautuu koneellesi

8. Vasempaan alanurkkaan pitäisi ilmestyä lataukset(löytyy myös asetuksista ja ctrl-J komennolla)

9. tuplaklikkaamalla ladattua tiedostoa, koneen pitäisi avata se libreofficella.

10. Yleisesti jos tiedosto on ladattu, niin valitsemalla näytä kansiossa tai oikealla napilla löytyvästä valikosta voi tiedostonhallinnassa valita ohjelman jolla tiedoston avaa.