Musiikki

Musiikki 19.5.

Kuuntele ensin Taikatakin arkipuhe ihmiseksi kasvamisesta.
Tätä laulamme koulussa tänään, mutta emme toki tällaisena kuoroversiona. Tämä oli kuitenkin ainoa, jonka laulusta löysin.

Taikatakin arkipuhe

Sitten katso ja kuuntele Musapartsi-video Rytmipannari.

Rytmipannari

-Pannarin voit äidin luvalla tehdä, mutta sehän ei ole tämän videon tarkoitus. Sillä vain havainnollistetaan nuottien pituuksia.

Saunavihdat - laulu on vanha lastenlaulu.
Tästä voit ensin kuunnella, jos laulu on sinulle vieras.

Saunavihdat, kuuntelu

Tämän mukana voit sitten laulaa:

Saunavihdat karaokeversio

Musiikki 12.5.

1. Tänään on videoinnin aika. Harjoittele ja kertaa kokonaan tämä desktopdrumming. Opettele se niin hyvin, että voit lopulta tehdä sen videon mukana, joko hidastettuna tai normaalinopeudella. Videoi suorituksesi ja lähettää sen whatsappina minulle. Jos lähetit tämän jo viime viikolla, sinä olet tämän osuuden jo hoitanut. Puhelinnumeroni on 0400115394

Desktop drumming


Seuraavana taputa neljäsosa- ja kahdeksasosanuottien mukana Pähkinänsärkijän tahtien mukaan.

Musiikki 5.5.

1. Tänään harjoittelet ja kertaat kokonaan tämän desktopdrummingin. Opettele se niin hyvin, että voit lopulta tehdä sen videon mukana, joko hidastettuna tai normaalinopeudella. Jos jo osaat sen, voit videoida suorituksesi ja lähettää sen whatsappina minulle. Voit myös harjoitella sitä vielä viikon ja lähettää sen ensi viikon maanantaina. Puhelinnumeroni on 0400115394

Desktop drumming2. Tänään on myös hyvä hetki opetella tämä laulu. Alla on sanat, joiden avulla voit laulaa videon mukana. Jos laulu on sinulle vieras, kuuntele se ensin pari kertaa läpi sanoja seuraten. Voit aluksi hyräillä mukana ja sitten kun melodia(=sävel) on tuttu, laula sanoilla mukana.

1. Oon, äiti, pieni lintu vain ja suojaan siipien taas tahdon aurinko kun mennyt on.
Nyt ajatukset kulkevat vain hiljaa hiipien, mä vierelläsi istun tuokion..

Oon, äiti, pieni lintu vain sen laulan minkä voin, ja tähti jossain syttyy tuikkimaan,
oon, äiti, pieni lintu vain sen laulan minkä voin ja meren äänet hiljaa meitä keinuttaa...


2. Mä pääni painan kainaloos niin syvälle kuin saan ja kuulen kuinka sydän lepattaa.
Sä kerrot mistä tuuli tiensä löytää maailmaan ja mistä ihmislapset voimaa saa.

Oon, äiti, pieni lintu vain sen laulan minkä voin, ja tähti jossain syttyy tuikkimaan,
oon, äiti, pieni lintu vain sen laulan minkä voin ja meren äänet hiljaa meitä keinuttaa....


Musiikki 28.4.

1. Taputtelepa alkajaisiksi Musapartsi 4:n mukana rytmit. Olipa haastetta itsellenikin, mutta muutaman kerran toisto auttaa kummasti. Sitkeyttä matkaan, vaikka alkuun tuntuisinkin vaikealta.
Musapartsi 4

2. Desktop-drumming alkaa olla hyvällä mallilla. Opetellaan tänään lisää tuo 4. osa. Katso video ensin alusta ja palauttele mieleesi aiemmat osat. Harjoittele kohtaan 3.45 asti. Tämäkin tarvitsee useampia toistoja, ennen kuin sen saa hallintaan. Ensi viikolla saat sitten videoida suorituksesi ja lähettää sen minulle, sillä kontrolloin nämä kaikki desktop-drummingin harjoituskerrat.
Desktop-drumming

3. Kuuntele 3 usein vappujuhlissa kuultua kevätlaulua. Valitse niistä suosikkisi ja kirjoita laulun nimi kommentteihin. Perustele valintasi.
Kevätsointuja
Muurari
Rullaati. rullaati

4. Jos sinulla on jokin oma suosikkikevätlaulu, niin voit liittää lisäksi sen linkin tai nimen kommentteihin. Jos et muista nimeä, kirjoita miten laulun sanat alkavat tai millainen kertosäe siinä on.