Kiva koulu-kilpailu

Koiviston koulun kiva koulu-kilpailun biisi ja saateteksti

Koiviston koulu:Tääl ei kukaan yksin jää
(Tämän version lauluraita on nopeasti väsätty, jos kilpailussa menestystä tulee, teemme siitä mielellämme uuden version!)


Moi täältä Koiviston koululta!

Täällä kirjoittelee Äänekosken koululta kolmannen ja neljännen luokan oppilaat. Meidän koulu on täällä peltojen keskellä ja meillä on täällä hyvä ja kiva olla. Meidän koulussa on 46 oppilasta. Koulumme on lakkautusuhan alla ja teimme siihen liittyvän biisin ja musiikkivideon ”Kylä kuolee ilman sydäntään”. Tämä musiikkivideo löytyy youtubesta. Me emme halua, että tämä koulu lakkautetaan, koska me kaikki tunnemme toisemme. Jos koulu hajotettaisiin, me jouduttaisiin muuttamaan isompaan kouluun. Silloin kylä kuolisi, koska tämä koulu on meidän kylän sydän.

Meillä on täällä yhteisfiiliksen ylläpitämiseksi aina ekalla välkällä joku yhteinen leikki, johon kaikki ovat tervetulleita. Yhteisleikkiä leikittää aina joku vitoskutosluokkalaisista. Jos se leikki on kiva, sitä yleensä jatketaan seuraavilla välitunneilla ja monesti vielä koko päivänkin. Kaikki oppilaat ovat ehdottaneet niitä leikkejä ja ne on kirjoitettu lapuille ja laitettu purkkiin. Siitä purkista aina vedetään jokaisen aamun leikki.

Me ollaan täällä koulussa kaikki toistemme kavereita. Meidän luokassa kerätään kultahippuja. Ykköskakkosluokalla kerätään timantteja. Viideskuudesluokkalaiset osaavat jo niin hienosti ottaa meidät muut huomioon että ne ei tarvi kerätä mitään. Ne kuitenkin osaa ottaa jo toiset huomioon. Meidän luokassa kultahipun saa jos pyytää leikkiin mukaan, auttaa, avaa oven, tekee ystävällisen teon toiselle, kannustaa, kysyy kuulumisia ja kuuntelee vastauksen. Meillä on sellainen rastitaulukko, johon merkitään kenelle on tehnyt päivässä hyvän teon. Jokaisena päivänä pitää tehdä eri lapselle hyvä teko. Jokainen oppilas saa laittaa vain yhden hipun purkkiin päivässä, vaikka ystävällisiä tekoja saa tehdä niin paljon kuin haluaa. Täydestä purkista saadaan joku kiva bonustunti.

Me haluaisimme, että te tulisitte meidän koululle. Meidän koululla on käynyt tänä syksynä jo Brädi ja nyt haluamme nähdä täällä teidät – Robin ja Elastinen. Sitten jos tekin tulisitte tänne, niin kaikki ajattelis, että ei tätä koulua voida lakkauttaa jos täällä käy koko ajan julkkiksia. =)

Ps. Meidän koulussa ei kiusata toisia ja teimme räpin siitä, miksi meillä täällä on niin hyvä olla. Toivottavasti nähdään.

Koko koulun puolesta:
Emmi, Milla, Venla, Adessa, Saima ja Olga (3-4lk)