Koulun esittely

Koulun esittely

Hietaman koulu toimii osoitteessa Hietamantie 96, 47170 Hietama. Koulumme peruskorjattiin ja laajennettin vuosina 2005 – 2007.

Lukuvuonna 2018 - 2019 meillä on kolme perusopetusryhmää: yhdysluokat 1 - 2, 3 - 4 ja 5 - 6.Lisäksi meillä on oma erityisopettaja ja esikoululuokka. Oppilaita on kaikkiaan 66 ja lisäksi Hietaman, Honkolan Koiviston koulujen yhteinen eskari, jossa on 14 oppilasta.

Koulumme on Hietaman ja Parantalan kylien lähikoulu ja ison liikuntasalin myötä erittäin tärkeä liikunnan harrastuspaikka myös iltaisin ja viikonloppuisin. Liikuntasalimme tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös koko kunnan tasolla vähentämällä paineita keskustaajamien salien ruuhkaa. Saliamme käyttävät viikottain muut tahot enemmän kuin koulu eli sali tuli tarpeeseen! Koulun pihamaa on melko mukavasti varusteltu leikkipaikka ja kesällä 2017 saimme uusia välineitä. Keväällä 2018 valmistui myös frisbeefolfrata koulun viereen. Pihalla on myös pelikenttä, joka jäädytetään talvisin luistinradaksi. Koulun välittömässä läheisyydessä on noin kahden kilometrin mittainen valaistu pururata, jota käytetään talvisin hiihtolatuna. Hietamantien toisella puolella on jääkiekkokaukalo ja sen vieressä lämmin pukukoppi.

Meillä on hyvä henki niin työyhteisössä kuin suhteessa koteihin ja Hietaman ja Parantalan kyliin. Samoin oppilaiden kesken vallitsee auttavainen meininki, vaikka kaikenlaista välillä sattuu ja tapahtuu. Oppilaskunta koetaan myös tärkeäksi vahvuudeksi, samoin kummioppilastoiminta. Tänä lukuvuonna neljäsluokkalaiset toimivat eskareiden ja viitoskuutoset 1-2 -luokkalaisten kummeina.

Koulupsykologin ja -kuraattorin palveluita on kyläkouluksi hyvin tarjolla. Vuoroviikoin on joko psykologi tai kuraattori koululla keskiviikkoisin kello 8 - 10 ja sovittaessa useamminkin. Kouluterveydenhoitaja käy koululla viikoittain maanantaisin kello 9 - 13.

Meillä on tänä lukuvuonna kaksi koulunkäynninohjaajaa: Pynnösen Päivi ja Pasasen Tuuli.