Tunnuksen hallinta

Tunnuksen hallinta

Wilman etusivun oikeaan ylänurkkaan on koottu tärkeimmät tunnuksen hallintaan liittyvät työkalut. Ruudussa kerrotaan kaikki tähän tunnukseen liittyvät roolit: voit olla esim. Markon huoltaja, alakoulun opettaja sekä iltalukion opiskelija. Se, mitä toimintoja Wilmassa on käytettävissä, vaihtuu sen mukaan, minkä roolin olet valinnut aktiiviseksi: huoltajaroolille ei näytetä opettajien toimintoja jne. Jos lapsesi ovat eri kouluissa, saattaa toimintovalikoima vaihdella myös kouluittain.

wilmaroolit.png


Asetukset

Kaikkiin käyttäjäasetuksiin pääset klikkaamalla pientä työkalun kuvaa oikeassa yläkulmassa, aivan nimen vieressä.

wilmaasetukset.png

Ilmoitusasetukset

Tässä osiossa voit valita, miten vastaanotat tiedon uusista viesteistä, koenumeroista, tiedotteista ja poissaoloista ym. opettajien kirjaamista merkinnöistä. Uusista tapahtumista on ilmoitus Wilman etusivulla, mutta Ilmoitusasetukset-sivulla voit tilata näistä tiedon myös sähköpostiin.

Tarkista, että sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ovat oikein, ja korjaa ne tarvittaessa. Älä jätä puhelinnumero kentää tyhjäksi!
Valitse sitten, miten haluat vastaanottaa ilmoitukset.
- välitön ilmoitus tulee nimensä mukaisesti reaaliajassa, eli heti kun opettaja on kirjannut poissaolomerkinnän Wilmaan tai kun uusi viesti on saapunut
- koottu ilmoitus taas lähetetään vain kerran päivässä tai viikossa, ja se sisältää valintasi mukaan kaikki kuluneen päivän, edellisen päivän tai kuluneen viikon tapahtumat


Salasanan vaihto

Voit vaihtaa nykyisen salasanasi klikkaamalla linkkiä Käyttäjätilin asetukset. Syötä ruudulle ensin nykyinen salasanasi ja sitten kahteen kertaan uusi salasana. Huomioi salasanan vaikeusvaatimukset. Muista että käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia, älä anna niitä kenellekään muulle, äläkä säilytä niitä niin, että muut pääsevät niihin käsiksi.


Salasana unohtunut?

Jos et muista salasanaasi etkä pääse siksi kirjautumaan Wilmaan, klikkaa Wilman kirjautumissivun linkkiä Unohditko salasanasi? Sen kautta pääset vaihtamaan unohtuneet salasanan tilalle toisen.

wilmaunohtunutsana.png


Tämä toiminto vaatii, että muistat Wilman käyttäjätunnuksesi, eli mihin sähköpostiosoitteeseen Wilma-tunnuksesi on yhdistetty.

Syötä sähköpostiosoitteesi ylempään kenttään ja klikkaa Lähetä. Saat sähköpostiisi viestin, jossa on linkki salasananvaihtosivulle.