#Biopolku

Biopolkua pitkin kohti tulevaisuutta (2017-2018)

#Biopolku-mysteerirata kisaamassa StarT-ohjelman kansallisessa sarjassa

Äänekosken lukion biotalouskurssilaisten #biopolku-mysteerirata on valittu edustamaan Keski-Suomea yhdessä Jyväskylän Normaalikoulun Oma peli ohjelmoimalla –projektin kanssa LUMA-keskus Suomi –verkoston StarT-ohjelman kansalliseen sarjaan.

StarT-toimintamalli on laadittu tukemaan uusien opetussuunnitelmien mukaisia monialaisia oppimiskokonaisuuksia ja teemaopintoja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan.

Äänekosken lukion Biotalous-teemakurssilaiset tutustuivat laajaan biotalouden alaan laboroinnin, teoriatuntien ja yritys- ja oppilaitosvierailujen kautta. Luontevin yhteistyökumppani oli koulun viereinen suuri tehdasintegraatti, jossa sijaitsee mm. maailman suurin CMC-tehdas  (CP-Kelco) ja uusi biotuotetehdas (Metsä Fibre). Lisäksi Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelman tukemana kurssilaiset pääsivät retkelle Jyväskylään Kuusakoski kierrätyslaitokselle ja Jyväskylän yliopiston Fysiikan laitokselle. Kurssin tuotoksena syntyi #biopolku-mysteerirata, joka esittelee biotaloutta koulun muille opiskelijoille. Radalla edetään selvittämällä pakohuonetyyppisiä ongelmia ja koodeja erilaisille lukoille. Projektitöistä laadittiin videoesitykset, joista voi käydä äänestämässä suosikkinsa.

Kansallisen ja kansainvälisen yleisöäänestyksen tavoitteena on paitsi jakaa iloa ja  ideoita myös mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Tykkäämällä videosta (vaatii kirjautumisen Googletilillä) voit antaa äänesi. Tykkäykset huomioidaan valittaessa StarT-kauden ansioituneimpia projekteja.  Äänestysaikaa on 8.4. asti. Kansalliset videot ovat osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=SsJ2bv2x1is&list=PLFAM98ZMjI11svY67jzQEPCPJZRHPnsHd&index=10&t=0s

Käy tykkäämässä videostamme!

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti