#Biopolku

Biopolkua pitkin kohti tulevaisuutta (2017-2018)

Biopolun esitelmä Erasmusvieraille ja vierailu uudelle biotuotetehtaalle

Perjantaina 19.1. biotalouskurssilaiset pitivät esitelmän biotalouskurssistaan Erasmusvieraille. Vieraat saivat esitelmän aluksi maistaa paikallista biotuotetta kartonkimukeista. Biotuotteena oli voimakkaasti mielipiteitä jakava Chef Tommin Aura Gold jäätelö. Tarjoilusta sai hyvän aasinsillan laajaan biotalousalaan. Paikkakunnallamme on mm. elintarviketeollisuutta (Valion Aurajuustotehdas), kartonkitehdas (Metsä Board) ja pienyrittäjiä, jotka jalostavat ja kehittävät tuotteita eteenpäin (Chef Tommi).
IMG_0034.JPG
Esitelmä laadittiin Google Drivessä. Valmiiden englanninkielisten videoiden ja tuotenäytteiden avulla (CMC-näytteet, kartonkirulla ja kartonkipakkauksia, biokomposiittinäyte) rikastettiin esitystä. Kurssilla harjoiteltusta happo-emästitrauksesta näytettiin neutraloitumispisteen havainnointi värin muutoksella.
IMG_0037.JPG
Erasmusvieraita oli neljästä eri maasta: Kroatia, Tanska, Italia ja Hollanti.
IMG_0038.JPG
Esitelmän jälkeen siirryttiin linja-autolla MetsäFibren uudelle biotuotetehtaalle.
IMG_0055.JPG
Ensimmäisenä oli vuorossa kehityspäällikkö Matti Toivosen kattava esitelmä Metsä-integraatista, uudesta biotuotetehtaasta ja sen sivuvirtojen hyödyntämisestä sekä koulutustaustoista että ammattinimikkeistä. Esitelmä sisälsi paljon suuria lukuja, joita Toivonen hyvin konkretisoi kuulijakunnalle. Tiesitkö, että uusi biotuotetehdas tuottaa 2,5% koko Suomen sähköstä?
Metsä Group´s bioproduct mill in Äänekoski.pdf
IMG_0073.JPG
Vierailu huipentui englanniksi selostettuun linja-autokierrokseen tehdasalueella. Koska esitelmässä oltiin jo käyty tehtaan eri toiminnot lävitse, oli mielenkiintoista nähdä toiminnot käytännössä.
IMG_0075.JPG

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti