Perheidylli

Majavapari solmii elinikäisen liiton.  Poikaset, joita on yleensä 2-4, syntyvät kesäkuussa poikaspesään, joka on yleensä erillään pääpesästä. Samassa pesueessa voi olla vastikään syntyneiden poikasten lisäksi viime vuoden poikaset. Seuraavan talven keväällä emon tultua tiineeksi vanhimmat poikaset joutuvat etsiytymään omille reviireille. 

Koko majavaperhe rakentaa yhdessä patoja ja pesää sekä kerää ruokavarastoja talven varalle. Majavat syövät kesällä enimmäkseen erilaisia ruohoja ja esimerkiksi lumpeen ja ulpukan juurakoita. Talven tullen ravintona käytetään yhä enemmän puuta, etenkin haapaa ja koivua. Majavat ovat arkoja, joten ne ovat liikkeellä vain hämärän ja pimeän aikaan. Pelästyessään majava läiskäyttää vahvalla hännällä vedenpintaa, jolloin koko pesue sukeltaa pesän turviin.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä