Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä > Tekijän kotisivulle >>
Logo
Psykologia
YLLÄPITOON >>    
Vanhat Peda.net palvelut suljetaan 5.6.2017
Peda.netin vanhat palvelut (OPSpro, Verkkolehti, Veräjä ja Oppimappi) suljetaan 5.6.2017. Mikäli haluatte säilyttää vanhoissa palveluissa olevat sisällöt itsellänne, tulee ne siirtää uuteen Peda.net-palveluun viimeistään toukokuussa 2017. Nykyinen Peda.net-ympäristö tarjoaa kaikille vanhojen Peda.net-palveluiden käyttäjille monipuolisemmat työkalut sekä yli 200 kunnan yhteistyöverkoston. Voit tutustua uuteen ympäristöön osoitteessa:

https://peda.net

Kaikki kysymykset sisällön siirtämisestä ja uudesta Peda.net-ympäristöstä voitte lähettää osoitteeseen: info@peda.net.

Tervetuloa uuden ja monipuolisen Peda.net-palvelun käyttäjäksi!
Tiedote päivitetty: 24.03.2017 14:36

Psykologian tutkimuskohteena on ihmisen toiminta

Ihminen ymmärretään psykologiassa psyko-fyysis-sosiaalisena kokonaisuutena. Ihmisen toiminnan osa-alueita tarkastellessa onkin syytä muistaa, että ihminen on toiminnallinen kokonaisuus - eräänlainen systeemi, jossa on lukuisia kytekntöjä osatoiminnasta toiseen ja heijastusvaikutusten ketjuja. Huomaat tämän itsestäsi: usein lyhytkin ruumiillinen sairaus masentaa mieltä ja vähentää sosiaalisia suhteita. Väsymys ja stressi taas saattavat altistaa sairastumiselle. Yksinäisyys voi tuntua sekä fyysisenä että psyykkisenä kipuna.

Ihmisen toiminnassa on sisäinen ja ulkoinen taso. Näennäisen passiivinen ihminen voi mielessään tehdä huimaavia seikkailuretkiä. Meissä jokaisessa vaikuttaa yksilöllinen psyyke. Me jokainen olemme ainutlaatuisia persoonia. Silti moni asia yhdistää meitä ihmisiä. Mielen toiminnoistakin voidaan psykologisen tutkimuksen avulla löytää yleisiä lainalaisuuksia.

Siis ihmistä tutkimaan!
 
 

Ilmoitukset

 

 

aikluk_linkit aikuislukio  etälukio  iltalukio  iltalinja
 
Kuva