Peda.net > Verkkoveräjien etusivu > Edellisen tason veräjä >

Pelioppiminen

YLLÄPITOON >>    
 

Saarella.fi

KUUMA TVT -hankkeessa kehitetyn Saarella -oppimispelin sivusto www.saarella.fi on avautunut 1.11.2013!
Sivustolla on oma alasivu opettajille, josta löytyvät esimerkiksi Miksi? -video ja ohjeet pelin aloittamiseen. Sivustolla kerrotaan myös marraskuun 2013 koululaisturnauksesta.

Miksi teimme "nettipelin"?

Pelipedagogiikka tai pelillistäminen (gamification) tuo pelin innostavia ja motivoivia elementtejä arkeen, myös oppimiseen.
Tätä Saarella peliä kehitettäessä on pyritty tarjoamaan oppilasryhmille haasteita ja pieniä osatavoitteita, joihin pyrkiä - yhdessä.

Halusimme näyttää lapsille, nuorille ja ehdottomasti myös aikuisille, miten tavoitteellisuuttakin voi harjoitella. Pelissä asetetaan pieniä tavoitteita, niihin pyritään yhdessä ja huomataan, mikä auttaa niiden saavuttamisessa ja mitkä asiat voivat muodostua esteiksi.

Eikö leikkiminen ja näytteleminen ole tapa harjoitella ja oppia? Niin myös pelaaminen! Harjoittelemme tavoitteiden asettamista, niihin pyrkimistä ja yhteisten voimavarojen hyödyntämistä. Ensin pelissä, sitten omassa oppimisessa ja työn tekemisessä.

Mitä yhteiskunnassamme peräänkuulutetaankaan juuri nyt? Yhteisvastuuta? Unelmia ja innovointia? Rohkeutta ja vastuunottoa? Kohtaamista ja jakamista?

Eikö koulu ja työelämä jo sinällään ole peliä? On säännöt, joita noudattaa ja joiden puitteissa pyrkiä tavoitteeseen. Vaan miten kirkkaita ovat ne tavoitteet tai näkyviä ne yhteiset pelisäännöt?

Pelillistämisen avulla yhteistyö, jakaminen, jopa kohtaaminen ja säännöt tehdään näkyväksi. Samalla pelaajat luovat oman oppimisen ympäristönsä.

Kokeile rohkeasti, millaisen pelikokemuksen sinä saat.

terveisin,
Saarella-pelin kehittäjätiimin jäsenet

 
 

Saarella - Blogi

Oletko pelannut luokkasi tai ryhmäsi kanssa Saarella oppimispeliä?

Millaista se oli? Miten oppilaasi toimivat? Miten toteutit opetusjärjestelyt? Kokeilitko erilaisia ryhmiä? Mitä siitä opit?

Saarella oppimispeliä on kehitetty syyskuusta 2012 KUUMA TVT hankkeessa yhteistyössä Eduplus Oy:n kanssa.
Opettajista koostuva pelitiimi on päättänyt pelin aihepiirin, kohderyhmän ja toiminut pelin pedagogisena suunnitteluttiminä.

Tiimiin on lukuvuonna 2012-2013 kuuluneet:
Nina Andersson, Kirkkonummi
Raisa Kontulainen, Nurmijärvi,
Katja Arjaranta, Tuusula
Kari teittinen, Tuusula
Jussi Siren Hyvinkää
Eeva rajaniemi, Sipoo
Seppo Kärpänen, Sipoo
Jere Linnanen Eduplus Oy
Terhi Nissinen, KUUMA TVT

Lukuvuonna 2013-2014 tiimi tiivistyi, kunnes taas marraskuussa 2013 se laajeni pelin viimeiseen kehitysvaiheeseen, jolloin kaikki peliä pelaavat ovat osa pelikehittämisen tiimiä.

Tässä blogissa haluamme jakaa Saarella pelin pelaamiseen liittyviä kokemuksia, hyviä vinkkejä, opittuja asioita ja löytää uusia pelikavereita.

Kirjoita ja kerro oma kokemuksesi.
 

Koulutus ja osaaminen päivänä 7.11.2013 Saarella peli Keuda-talossa

Saarella oppimispeliä VR:n työmatkaliikenteessä 7.11.2013 klo 6.57 - 8.00
Pelaako lapsesi koulussa oppimispelejä? Saarella oppimispeliin on myös koululaisten vanhempien mahdollista tutustua työmatkaliikenteessä Keravalta Helsinkiin menevissä junissa. Junissa kulkee tuolloin pelitiimin opettajia jakamassa pieniä tietoiskuja ja näyttämässä tablet-tietokoneilta, mistä oikein on kysymys.
Junat:
klo 6.58 Z-juna Keravalta Helsinkiin, pelitiimi jalkautuu
klo 07.17 R-juna Keravalta Helsinkiin, pelitiimi jalkautuu

Lisäksi Keravan asemalla on lähes trooppinen saareke, josta jaamme lisää tietoa sekä lämmintä kahvia.


Esitys oppimispelin suunnittelusta 7.11.2013 klo 9.30 - 10.00
Klo 9.30-10.00 Jere Linnanen Eduplus Oy:stä kertoo, miten oppimispelejä suunnitellaan. Esityksessä painottuu juuri valmistuneen Saarella-oppimispelin kehittämiseen liittyneet työvaiheet.


Saarella pelisessiot 7.11.2013 klo 10.00 ja 11.00
Uusimaaviikolla 7.11.2013 Koulutuksen ja osaamisen päivänä Keuda-talossa on mahdollista päästä pelaamaan Saarella-peliä. Avoimia pelisessioita järjestetään toisen kerroksen luokissa sekä yläkerran parvella klo 10.00-10.45 sekä klo 11.00-11.45.


KUUMA-kuntien kouluissa pelataan yhdessä ja etänä 7.11.2013 klo 10.00
KUUMA-kunnissa om marraskuussa meneillään Saarella -peliturnaus. 7.11. kaikissa KUUMA-kunnissa pelataan uutta oppimispeliä ja otamme Keuda-talolta toisen kerroksen tietokoneluokasta klo 10.00 - 10.30 videoetäyhteydet oppilasluokkiin Kirkkonummelle, Vihtiin, Nurmijärvelle, Hyvinkäälle, Järvenpäähän, Tuusulaan, Keravalle, Mäntsälään, Pornaisiin ja Sipooseen.

Etäyhteydet:
Kirkkonummi, Vuorenmäen koulu, Tarja Dillström, Mervi Johansson
Vihti, Ojakkalan koulu, Tuomo Mäkitalo
Nurmijärvi, Isoniitun koulu, Riita Härmä
Hyvinkää, Pohjoispuiston koulu, Anne Laitinen
Järvenpää,Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
Tuusula,Vaunukankaan koulu, Jani Kokkonen
Kerava,Kurkelan koulu, Milla Toivanen
Mäntsälä,Ohkolan koulu, Sari Auramo
Pornainen,Pornaisten yhtenäiskoulu, Anne Kärpänen
Sipoo,Leppätien koulu, Ann-Sofi Pitkänen


Saarella-peliä pelataan myös Euroopan kouluissa 7.11.2013 klo 12.10 - 12.40
Saarella-peliä pelataan ensimmäistä kertaa 7.11.2013 myös eurooppalaisissa kouluissa. Samaan aikaan tapahtuvan oppimispelin pelaamisen lomassa otamme Keuda-talolta videoetäyhteyden kansainvälisten koulukumppanien kanssa klo 12.10-12.40. Näemme ja kuulemme, mitä mieltä he ovat suomalaisesta uudesta oppimispelistä.

Etäyhteydet:
Kreikka
Saksa
Skotlanti

 

Pelioppimisesta

Lyhyt kuvaus pelioppimisen ja oppimispelin kehittämisestä KUUMA TVT-hankkeessa.
Kuvaus oppimispelin alkumetreiltä.
 

Turnaustiedotteet 2013